Gizli tanık Yıldız kumpası anlattı

Acil olarak göreve çağrılan paşayı kumpas kurarak gazetelere düşürdüler

TRABZON’DA FETÖ-PDY üyesi askerlere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında ifade veren gizli tanık Yıldız, 2008 yılında Artvin’in turistik bölgesi Karagöl’e gelen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’a kurdukları tezgahı ayrıntılarıyla anlattı.

YAŞ KARARI ÖNCESİNDE PLAN YAPMIŞLAR

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün FETÖ/PDY üyesi askerlere yönelik düzenlediği operasyon kapsamında gizli tanık olarak Yıldız kod adlı kişinin ifadesine başvuruldu. Bölgede görev yapan örgüt üyesi askerlerin tamamına yakının deşifre eden Yıldız kod adlı gizli tanık, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ı YAŞ kararları öncesinde zor duruma sokmak için plan yaptıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLARI TESLİM ETTİ, KAZADA ÖLDÜ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na 11 sayfadan oluşan bir ifade veren gizli tanık Yıldız, ifadesinin 9 ve 10’un sayfalarında yaptıklarını planı anlattığı ortaya çıktı. Gizli tanık yıldız, Org. Hasan Iğsız’ı zor durumda bırakmak için yapılan planı şöyle anlattı: “Meydancık bölüm komutanı ve aynı zamanda örgütün üyesi Ali A., Hasan Iğsız’ın geldiğini Erzincan’dan helikopter istediğini ve ailesi ile birlikte döndüğü bilgisini verdi. Bizde bu durumu nasıl kullanabileceğimizi düşündük. YAŞ dönemi yaklaşıyordu. Hasan Iğsız’ın askeri helikopteri tatil için kullanmasının ifşa edilmesinin durumunda zor durumda kalacağını değerlendirdim. Ali A. Hasan Iğsız’ı almaya gelen helikopter pilotlarından devresinin olduğunu fotoğraflarının bulunması halinde arkadaşlarından ekseri birlikte hatıra olarak kullanmak üzere fotoğraf isteyebileceklerini söyledi. 20-25 gün sonra Ali A. fotoğrafları flash elek ortamında temin ederek, ine memleketime giderken Trabzon’da bana teslim ederek yoluna devam etti. Çorum ilinde kaza yaparak hayatını kaybetti. Ben fotoğraflara hiç bakmadım. Örgütün müdür yardımcısı olan Kemal kod adlı kişiye verdim. Sonra bu gazetelerde haber olarak yer aldı.

İSİMSİZ İHBARLARLA TERFİLERİ ENGELLEDİLER

Org. Hasan Iğsız’ın acil olarak göreve çağrıldığı için Artvin’den Helikopter ile dönmek zorunda kaldığı ortaya çıkarken, gizli tanık Yıldız’ın birçok askerin terfi almaması için yaptıkları asılsız ihbarları da itiraf ettiği ortaya çıktı.

İşte o itiraflardan bazıları:

*2006 yılında Bayburt’ta görevli Komutan Yardımcısı Bayram’a yönelik menfi takip adı altında çalışmalar yaptık. Bu komutanın köpeğinin bulunduğu ve köpeği askere zimmetlediğini öğrendik. Köpeğin kaçması üzerine askeri dövdüğünün bilgisin aldık. Bunun üzerine biraz abartarak tüm komutanlıklara ihbarda bulunduk. Albay terfisi almasının önüne geçtik.

*Trabzon’da görevli tabur komutanı Birol bizim menfi listemizde yar alıyordu. Altında görev yapan ve firar ettikten sonra tabura geri dönen subaya işlem yapmadığı için isimsiz mektupla Erzincan’a, Tugay Komutanlığı’na ve Kara Kuvvetlerine Komutanlığı’na ihbarda bulunduk. Bu olaydan sonra başka bir konu hakkında savunma yapan Teğmen Deniz, bizim ihbar mektubundaki bazı konulara değinice, ihbarının kendisi olduğu düşünülerek birçok sıkıntı çekti. Bu konuda çok büyük vicdan azabı çektim.

*Bayburt’ta Kurmay Albay İkram, listemizde yer alıyordu. Bu albayı da isimsiz mektuplarla şikayet ettik. Hatta bir uzman çavuşun eşinin bir askerle ilişkisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından rütbelilerin askeri dövdü. Bizde askerin babasına bu durumu ilettik. Amacımız birlikteki huzursuzluğu ortaya çıkararak, albayın zarar görmesini sağladık.

Enis YILDIRIM

19 Tem 2018 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.