Gelin, hep birlikte çözelim

Üretimi durdurma kararı alan Tonya Süt Fabrikası ile ilgili konuşan Kaya, Trabzonlu vekillere çağrıda bulundu

Tonya Süt Fabrikasının üretimi durdurma kararı ile ilgili Trabzonlu vekillere seslenen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Siyasî konularda bir araya gelemeyebiliriz ancak Tonya’nın geleceği için bir araya gelmeliyiz, bu sorunu çözmek için seferber olmalıyız. Kooperatife kredi mi lazım, borçlarını yeniden yapılandırmak mı lazım, ne gerekiyorsa 6 Trabzon milletvekili elimizi taşın altına koyalım, çözüm arayalım. Milletvekili arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum: Gelin, bu sorunu hep birlikte çözelim.” dedi.

TONYA KADININA YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

Tonya Süt’ün Tonya halkının en büyük ekonomik dayanağı olduğunu belirten Milletvekili Kaya, “Ne yazık ki 50. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan bu değerli markamız ve kooperatifimiz, bir iflasla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu nedenle Tonya ilçemiz en kara günlerini yaşamaktadır. Süt fabrikasında üretimin durdurulması, Tonya’nın tek geçim kaynağı olan hayvancılığın da yok olmasına yol açabilir! Tonyalı süt üreticilerimiz çok zor durumdadır. Süt fabrikasının özellikle çalışkan, çilekeş, üretici Tonya kadınına yapılacak en büyük kötülüktür.” dedi.

Kaya, “2009'da Belediye yönetimi ile Kooperatif Yönetimi de AKP’lilerin eline geçmiştir. Kooperatif seçimlerine aday olan AKP’liler, yönetimi devralmaları hâlinde borcun silinmesi sözü vermiştir. Kurulacak yeni yapı ile işletmenin borç yapmasının mümkün olmayacağı iddia edilmiştir. Güçlü firmalarla yarışmak için gerekirse katkı maddesi kullanılacağı, marketlerin raflarına girileceği belirtilmiştir. Daha birçok sözler verilmiştir.” şeklinde konuştu.

İLÇE BAŞKANIMIZIN ÖNGÖRÜSÜ GERÇEKLEŞMİŞTİR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerden 4 gün önce CHP Tonya İlçe Başkanı’nın yaptığı açıklamaları hatırlatan Milletvekili Kaya, “Başkan, ‘Kooperatif batarsa Tonya da batar. O kooperatif ki ödediği süt parası, askere giden çocuklarımıza harçlık, okula gidenlere kitaptı. Bunun sorumlusu da Tonya’yı ve kooperatifi yöneten AKP zihniyetidir. Malınızı iflas ettirenlere sandıkta hesabını sormak da sizin görevinizdir.’ diyerek iflas uyarısı yapmıştır. Üzülerek ifade ediyoruz ki ilçe başkanımızın bu öngörüsü gerçekleşmiştir.” diye konuştu.

KOOPERATİF, TONYA HALKINA HESAP VERMELİDİR

Gelişmelerle ilgili AK Parti yönetimini sorumlu tutan Milletvekili Kaya, “Tonya Süt’ü ve Kooperatifi, yüzyılların tarihsel markası Tonya tereyağını bu duruma sürükleyenler hakkında mutlaka yasalar nezdinde gerekli soruşturma yapılmalıdır. Kooperatif yönetimi, üyelere ve Tonya halkına hesap vermelidir. Ancak tüm bunlara rağmen Tonya ve Bütün Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ayağa kaldırmak için çareler aranmalıdır.” dedi.

TRABZONLU 4 BAKANA SESLENDİ

Siyasî parti ayrımı yapmadan Tonya’nın kanayan yarasına Trabzon milletvekillerinin merhem olması gerektiğini kaydeden Milletvekili Kaya, “Siyasî konularda bir araya gelemeyebiliriz ancak Tonya’nın geleceği için bir araya gelmeliyiz, bu sorunu çözmek için seferber olmalıyız. Kooperatife kredi mi lazım, borçlarını yeniden yapılandırmak mı lazım, ne gerekiyorsa 6 Trabzon milletvekili elimizi taşın altına koyalım, çözüm arayalım. Milletvekili arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum: Gelin, bu sorunu hep birlikte çözelim. Ayrıca Trabzonlu 4 bakanı da göreve çağırıyorum. Tonya halkının ekonomik yaşamını bu derece etkileyen bir işletmenin kurtarılması çabalarına her türlü desteğin verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Filiz YILDIRIM

12 Kas 2018 - 12:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.