Fırat Caner’den sıra dışı kitap

Deccal İncili’nde marjinal ve yobaz karşı karşıya geliyor

KTÜEdebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fırat Caner’in “Deccal İncili” adlı kitabı yayımlandı. 2013 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülüne sahip Yrd. Doç. Dr. Caner, Heyamola Yayınları tarafından yayımlanan yeni eserinde muhafazakârların “marjinal” ve toplumun modern kesimlerinin “yobaz” olarak gördüğü zihniyetleri karşı karşıya getiriyor.

İki zihniyeti temsil eden iki ana karakteri birbirleriyle çatıştırmadan birbirlerinin gıyabında aynı zamanı ve aynı mekânı paylaşmadan “muhatapsız” bir sohbete sokuyor. Herkesin haklılık payını öne çıkaran bir monolog metni içeren Deccal İncili’nde tanımlanan marjinal ve yobaz zihniyetlerinin her ikisinin de kendisini ve neden kendisi gibi olduğunu gerekçeleriyle ve alaycı bir dille ortaya koyuyor. Dolayısıyla metnin meşrulaştırdığı tek şiddet türü olarak ironi ortaya çıkıyor.

Deccal İncili, nihayetinde marjinalliğin veya yobazlığın şu ya da bu hayat tarzı dünya görüşü veya inançla değil, insan olmanın beraberinde getirdiği zaaflarla ilgili olduğu mesajını taşıyor. Herkesin birbirinin marjinali, herkesin birbirinin yobazı olabileceğine ilişkin bir kanaati işliyor.

Berkant PARLAK

21 Şub 2018 - 11:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.