Fındık fiyatının 15 lira olma talebi

Fındık Üreticileri Sendikası (Fındık Sen) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, 2017 ürünü fındık fiyatının en az 15 lira olması gerektiğini savundu. Yaşar, yap...

Fındık Üreticileri Sendikası (Fındık Sen) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, 2017 ürünü fındık fiyatının en az 15 lira olması gerektiğini savundu.

Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak 2004 yılından bu yana her yıl hasat öncesi fındık referans fiyatlarını açıkladıklarını belirtti.

Referans fiyatın hesaplamasında dünyada diğer ürünlerin fiyatları nasıl hesaplanıyorsa aynı kriterleri esas aldıklarını aktaran Yaşar, enflasyon hedeflerini, rekolte tahminlerini ve külleme hastalığının verim kaybına etkilerini dikkate alarak ortalama maliyeti 8,43 lira olarak belirlediklerini ifade etti.

Çıkan bu maliyet fiyatının üzerine yüzde 25 kar payı ve yüzde 33 insanca yaşama payını eklediklerini kaydeden Yaşar, "Tüm bu hesaplar sonucu bir kilogram fındığın fiyatı en az 14 lira 15 kuruş olmalıdır. Böylelikle en azından geçen yılki referans fiyat korunarak referans fiyat 15 lira olarak açıklanmalıdır." ifadesini kullandı.

Yaşar, geçen sezon sonlarına doğru müdahale alımları yapan TMO'nun, bu sezon başında 14 liradan alımlara başlaması, referans fiyat 15,00 lira oluşuncaya kadar alımlara devam etmesi gerektiğini kaydetti.

01 Ağu 2017 - 13:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.