Fındığın Hakkını Suriyelilerden Sordu

CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü dün Giresun’da düzenlenen final mitingiyle sona erdi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da yaptığı konuşmada 'terörü 4 sene içerisinde bitireceği' ifadesini tekrarlarken Türkiye'ye barışı ve huzuru getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, artık algıları değiştireceğini söylerken, ”Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir" ifadesini kullandı.

FINDIK YÜRÜYÜŞÜ BİTTİ

CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü dün Giresun’da düzenlenen final mitingiyle sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da yaptığı konuşmada 'terörü 4 sene içerisinde bitireceği' ifadesini tekrarlarken Türkiye'ye barışı ve huzuru getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, artık algıları değiştireceğini söylerken, ”Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir" ifadesini kullandı.

SURİYELİLERİ KONUŞTU

Suriyelilere harcanan parayı fındık mitinginde gündem yapan Kılıçdaroğlu “Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Karadeniz'dekiler ikinci sınıf vatandaş. Geldiklerinde söyleyin bunu. Bunun hesabını Karadenizli sormak zorunda. Bir şeyi değiştireceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

FINDIĞA 6 MADDE SAYDI

Fındık için 6 çözüm maddesi öneren Kılıçdaroğlu’nun önerileri şunlar: 1- Fiskobirliği, en görkemli kurum haline getireceğiz. 2-Yeniden bir fındık kanunu çıkarmak lazım. Herkes parayı adil şekilde bölüşecek. 3- Fındık ihtisas borsasını kuracağız.4- Fındık ARGE merkezi kuracağız. 5- Fındığın ana vatanı Karadeniz'dir. Karadeniz'in fındığını başka birisine emanet etmeyeceğiz. 6- Fındık bahçelerini gençleştireceğiz. Ona uygun teşvik getireceğiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da yaptığı konuşmada 'terörü 4 sene içerisinde bitireceği' ifadesini tekrarlarken Türkiye'ye barışı ve huzuru getireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, artık algıları değiştireceğini söylerken " Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir" ifadesini kullandı. CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü dün Giresun’da düzenlenen final mitingiyle sona erdi. Mitingde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: Fındık üreticisi bir araya gelmediği için onun alın terini bir avuç yabancı sömürüyor. Bu sorun neden çözülmüyor? Bu ülkeyi yöneteneler alın terinin ne kadar önemli olduğunu bilseler, fındığın bu bölge için ne kadar önemli olduğunu bilseler bu dram yaşanmaz.Temel sorun bu ülkeyi yönetenlerde. 15 yıldır ülkeyi yöneteceksin, fiyatta istikrarı sağalayamacaksın. Size sözüm fiyatta istikrarı iki yılda sağlayacağım. Birileri kazanıyor, kaybeden çiftçi oluyor. Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı Türkiye'nin beş katı. Hollanda kadar bile olamıyorsun, Konya kadar bir ülke. Dünyanın her yerinde çiftçiye destek verilir. Milli gelirin en az yüzde biri oranında çiftçiyi destek verilir diye bir kanun var. Sekiz milyar dolar verilmesi gerek en az. Çiftçiye veriliyor mu?

'BİR KEZ DE ÇİFTÇİYE HAKKINI VER'

Çiftçiye vereceğiz ama elde yok diyorlar. İnanıyor musunuz olmadığını? Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Karadeniz'dekiler ikinci sınıf vatandaş. Geldiklerinde söyleyin bunu. Bunun hesabını Karadenizli sormak zorunda. FETÖ'ye ne diyorlardı, 'Ne istediniz de vemedik?' Bir kez bu çiftçinin hakkını ver. Demokrasilerde hesap sandıkta sorulur. Oturdular masaya İmralı'da, Oslo'da, Habur'da. Hiç dediler mi çiftçilerle bir masaya oturalım, geldiler mi, hayır. Namus sözü veriyorum; Sizin hakkınızın savunmazsam sonuna kadarv yediğim ekmek bana haram olsun. Fındık üreticisine gelince para yok ama Marmaris'te 350 odalı yazlık saray inşa ediliyor.

'ESKİ ALGILARI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Bir şeyi değiştireceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz.

6 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Kılıçdaroğlu, fındık sorununu çözmek için 6 maddelik bir liste de açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun çözüm önerileri şöyle: Fiskobirliği, en görkemli kurumu haline getireceğiz. Bu kuruma siyaset bulaşmayacak. Bu ülkeninin insanı hakkını alacak. Yeniden bir fındık kanunu çıkarmak lazım. Üretici, ihracatçısı herkes katılacak. Herkes parayın adil şekilde bölüşecek. Manavcılğı dahil ederek fındık ihtisas borsasını kuracağız. Fındık ARGE merkezi kurulmak zorundayız. Biz neden yapmıyoruz? Elin oğlu kazanıyor da biz neden kazanamıyoruz? Fındığın ana vatanı Karadeniz'dir. Karadeniz'in fındığına başka birisine emanet etmeyelim. Fındık bahçelerini gençleştireceğiz. Ona uygun teşvik getireceğiz. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Fındık bahçelerine, alın terinize, Karadeniz'e sahip çıkın sözünü istiyorum. Siz haklarınıza sahip çıkacaksınız, biz de size sahip çıkacağız. Karadeniz'in yiğit insanlarıyla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Karadenizliye sahip çıkmak sonuna kadar benim görevimdir.

KILIÇDAROĞLU YÜRÜMEDİ

CHP tarafından fındık fiyatlarındaki düşüşü protesto emek amacıyla düzenlenen ve önceki gün Ordu'dan başlayan ‘Fındık için Adalet Yürüyüşü' dün yaklaşık 47 km'nin sonunda Giresun Meydanı'nda tamamlandı. İlk gün Ordu'dan Giresun’un Piraziz ilçesine kadar yürüyen grup, önceki gün bu ilçeden yaklaşık 19 kilometre yol kat ederek Giresun’un Yalıköy köyü Erikliman mevkisine ulaştı. Giresun’a ulaşmak için dün yaklaşık 6 kilometrelik mesafe için saat 15.00’te yürüyüşe başlayan grup, saat 17.30 sularında Giresun Meydanı'na ulaştı. Hava yolu ile mitinge katılmak üzere Trabzon'a gelen ve buradan kara yolu ile Giresun'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenenin aksine "Fındık için adalet Yürüyüşü'ne katılmayarak bir otelde dinlenerek yürüyüşün bitmesini bekledi.

21 Eyl 2017 - 11:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

hüseyin61 - bu ülke i̇çi̇n ne yaptin sen ya begenmedi̇ği̇n suri̇yeli̇leri̇n senden çok hakki var bu ülkede çanakkelede bak bakalim nekadar suri̇yeden gelen şehi̇t var..........

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:24