Fındığın gerçekten sahibi yok

Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, fındık üreticilerine erkenden fiyatın açıklanacağı müjdesini verdi.

Geçen sezon fiyatların geç açıklanmasından kaynaklı fındık üreticisinin zor durumda kaldığını ancak bu durumun tekrarlanmayacağını belirten Başkan Bekar, “Hükümet bu yıl fiyat açıklama konusunda daha erken davranacağı, kendini daha erken devreye sokacağını düşünüyorum. Geçen yıl fındık fiyatlarının geç açıklanması yanlıştı. Bunun nedeni de Cumhurbaşkanının yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklanmıştı. O sezon fındık 15 TL’ye kadar yükseldi. Cumhurbaşkanına verilen bilgiler de fındığın daha da yükseleceği telkin edildi. ‘Kendini devreye sokmana gerek yok’ gibi bir takım söylemlerle Cumhurbaşkanını yanılttılar. Bu dönem çalışmaların daha sağlıklı yürütüleceği konusunda şüphem yok.” dedi.

Trabzon’da fındığın rekoltesini tehlikeye düşürecek her hangi bir olumsuz durumun olmadığını anlatan Başkan Bekar, “Giresun’da bir miktar zirai don riski yaşandı. Fındığın rekoltesini etkileyecek bir durum var. Ancak Trabzon’da böyle bir tehlike gözükmemektedir. Rekolte düştükçe doğal olarak fiyat da yükseliyor. Çünkü rekolte düşük oldukça ihtiyaca cevap verilemiyor. Ne kadar fındığa ihtiyaç varsa ve o temin edilemeyince fiyat artıyor.” şeklinde açıklama yaptı. Fındığın sahipsiz olduğunu söyleyen Başkan Bekar, “Fındığın gerçek bir sahibi yok. FİSKOBİRLİK gibi bir kurumun olmayışıyla birlikte fındığa hükümetin aperatif çözümler getirmesi Tarım Mahsulleri Ofisini devreye sokması bir nebze olsun fındık fiyatlarını çok fazla düşüşü önlüyor. Ancak bu da gerçek çözüm oluşturmuyor.” diye konuştuktan sonra şu sözleri ekledi: “Üreticinin sorunlarını görüp derdine derman olacak tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Tabi bu olmazsa biz üreticinin hakkını aramaya başka şekillerde devam edeceğiz.”

Rabia MOLLAOĞLU

20 Nis 2019 - 12:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.