Fındığımız İtalya’nın eline bırakıldı

İYİ Parti TrabzonMilletvekili Hüseyin Örs, partisinin Trabzon İl Başkanlığında düzenlediği ‘Halk günü’ buluşmasında bölgenin kanayan yarası fındığı gü...

İYİ Parti TrabzonMilletvekili Hüseyin Örs, partisinin Trabzon İl Başkanlığında düzenlediği ‘Halk günü’ buluşmasında bölgenin kanayan yarası fındığı gündeme taşıyarak AK Parti hükümetine yüklendi. AK Parti’nin sürekli millî ve yerli söylemlerinde bulunduğunu ancak bu söylemlere paralel olarak fındığın görmezden gelindiğini belirten Milletvekili Hüseyin Örs, “Biz yerli millî saydığımız, Karadeniz insanı için çok önemli olan bir geçim kapısı olan fındığı biz üretiyoruz üretici sıkıntı çekiyor. Üretici paraları akıtıyor ama bu millî ürünümüzün fiyatını maalesef ki biz belirleyemiyoruz. Bunun fiyatını kim belirliyor İtalyan firması.” dedi.

TMO BU İŞİN İÇİNDE YOK DENDİ

İYİ Partinin CHP ve MHP ile fındık sorununu çok kez dile getirdiğini aktaran Milletvekili Örs, “İktidarı elinde bulunduranlar bizim sözlerimize kulalarını tıkadılar. Dediler ki, “Kardeşim TMO bu işin içinde yok”. Millî ve yerli diyoruz ama böylesine bir ürünün fiyatını biz belirleyemiyoruz. Burada büyük mağduriyet var.” şeklinde konuştu.

16 FINDIK BAHÇESİ İCRALIK OLDU

Trabzon’da geçtiğimiz ay 16 fındık bahçesinin icra ilanlarında yer aldığını açıklayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Eylül ayında Trabzon’da icra ilanlarında 16 tane fındık bahçesi vardı. Üretici borcunu ödeyememiş gitmiş icraya. İcradan satılan fındık bahçeleri var. Bu durum çok kötü bir durum.” ifadelerini kullandı.

15 Eki 2018 - 11:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Zeki - Memlekete insan kalmamış yazıklar olsun halimize kahve köşelerinde vah vah laklarlar içrata gelince kabuğuna çekilen tembel insanlarımız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 11:42