Film gibi operasyon

AÇIK GÖRÜŞTE YER DEĞİŞTİLER İstanbul’da yaşayan Alican G., iki kez müebbet hapis cezası yiyen ve 12 yıldır Giresun E Tipi Cezaevinde hükümlü olarak y...

AÇIK GÖRÜŞTE YER DEĞİŞTİLER

İstanbul’da yaşayan Alican G., iki kez müebbet hapis cezası yiyen ve 12 yıldır Giresun E Tipi Cezaevinde hükümlü olarak yatmakta olan kardeşi Cüneyt G.’yi kaçırmak için plan yaptı. Oğuzhan B. ve Remzi Ö.Ö. ile birlikte İstanbul’dan Giresun’a gelen üç kişi, cezaevinde açık görüşe girdi. Görüş sırasında Remzi Ö.Ö. cezaevinde kalırken, Cüneyt G. iki kişi ile birlikte dışarı çıktı. Durumu fark eden infaz koruma memurları polise ihbarda bulundu.

ÖZEL HAREKÂT İŞİ BİTİRDİ

Yaşanan firarın ardından tüm iller uyarıldı. Firarilerin 61 plakalı bir araçla Trabzon istikametine kaçtığı belirlendi. Araç üzerinde çalışma yapan Trabzon polisi, firarilerin araç değiştirdiğini tespit etti. Kiralanan araçla firarilerin Of’a gittiğini belirleyen polis, uçak bileti alan Alican G.’yi havalimanında, Oğuzhan B.’yi ise Pelitli Mahallesi’nde gözaltına aldı. Firari Cüneyt G. ise gece saat 02.00’de saklandığı Of ilçesi Bölümlü Mahallesi’nde düzenlenen operasyonla yakalandı.

GİRESUN E Tipi Kapalı Cezaevinde 12 yıldır hükümlü olarak kalan ve iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan kardeşini cezaevinden film sahnelerini aratmayan taktikle kaçırdı.

CEZAEVİNDEN YÜRÜYÜREK ÇIKTILAR

Siirtli Cüneyt Güneş, 2007 yılında kasten adam öldürme suçundan iki kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Kardeşini cezasını çekmekte olduğu Giresun E Tipi Kapalı Cezaevinde ziyaret eden Alican G., yanında getirdiği arkadaşlarından Remzi Ö.Ö.’yü içerde bırakarak kardeşi ile birlikte dışarı çıktı. Cüneyt G., Alican G. ve Oğuzhan B., özel araçta Trabzon’a gitmek üzere hareket etti.

ŞÜPHELİLER YOLDA ARAÇ DEĞİŞTİRDİ

Durumu fark eden infaz koruma memurları polise ihbarda bulundu. Yapılan çalışma sonucunda üç kişinin 61 plakalı bir araç ile Giresun’dan Trabzon istikametine seyir ettikleri belirlendi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü kaçan firarileri yakalamak için tüm birimleri alarma geçirdi. Şüphelilerin Giresun’da kullanılan aracın terk edildiği, yeni bir araç kiralandığı belirleyen Trabzon polisi, aracı aramaya başladı. Aracın Of üzerinden Trabzon’a döndüğünü belirleyen polis, uçak bileti alan Cüneyt G.’nin kardeşi Alican G.’yi havalimanında pusu kurarak yakaladı. Ardından Pelitli mahallesinde ise Oğuzhan B., gözaltına aldı.

FİRARİYİ TELEFONDAKİ MESAJ ELE VERDİ

Yakalanan iki şüpheli Trabzon’da sorguya alındı. Şüphelilerden Oğuzhan B.’nin cep telefonunda bulunan mesaj cezaevi firarisini ele verdi. Cezaevi firarisinin Of’un bölümlü mahallesinde bir evde saklandığını belirleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 02.00’da baskın yaptı. Baskında cezaevi firarisi kıskıvrak yakalandı. 4 kişinin katıldığı kaçışın 10 saat sürdüğü öğrenildi.

Enis YILDIRIM

10 Oca 2019 - 11:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.