Fikir Kulübü kınadı

Trabzon Fikir Kulübü yaptığı yazılı açıklamada Trabzon Dernekler Federasyonu’nu kınadı. Federasyonu üç harften oluşan dernek olarak nitelendiren Fikir...

Trabzon Fikir Kulübü yaptığı yazılı açıklamada Trabzon Dernekler Federasyonu’nu kınadı. Federasyonu üç harften oluşan dernek olarak nitelendiren Fikir Kulübü Trabzonlu bir başkan adayına karşı yapılan toplantı ‘Trabzon’a ihanettir’ dedi. Açıklamanın sonunda ‘Siz Trabzonluysanız biz değiliz.’ denildi.

Açıklama şu şekilde:

“Saygınlığınızı ve Tarafsızlığınızı Kaybettiniz”

İstanbul’da Trabzon’u temsil ettiğini iddia eden Trabzon Dernekleri Federasyonu, geçmişte olduğu gibi tarafını siyasetten yana kullanmıştır. STK yani sivil toplum kuruluşu olduğunu unutan, Trabzon ismini siyasetin üzerinde konumlamdırması gereken bu yapı, siyasetin merkezi haline gelmiştir.

Güçlü olan iktidardan yana tavır alan bu yapı bir kez daha Trabzonluların başını öne eğmiştir. Geçmişte, dernek merkezlerini parti bayraklarıyla süsleyenlerden daha fazla ne beklenebilirdi ki!

İstanbul’da Trabzonluluğunu ve Trabzonsporluğunu her ortamda dile getiren, kadim bir medeniyet şehrinin necip bir ferdi olan İBB Başkanına karşı, devlet ricalini şaşalı karşılamak ve bunu da herkesin gözünün içine sokarak yapmak, tam da bu 3 harfden oluşan dernekçilere yakışan davranış olmuş.

3 harfli bu yapının derdi ne Trabzon, ne de başka birşeydir; kişisel ikballeri peşindedirler. İkbal duyguları o kadar gelişmiş ki sözde Trabzonluları toplamış gibi çoğu kamu kuruluşlarında işçi ve memur olarak çalışan farklı memleketlere mensup insanları mecbur tutarak salona getirmişlerdir.

İşte bu utanç tablosuna imza atan, kurumsal hiç bir kimliği ve saygınlığı olmayan, üç harfden oluşan dernekciler; oralara atamayla gelmişlerdir.

Bir yerlerde meclis üyeliği, ihale, büfe, çay bahçesi gibi ulufeler verilince görevleri bitecek ve onlar da bir gün Allah affetsin ‘Trabzon’a değil kendimize çalıştık’ itirafında bulunacaklardır. Zaman herşeyi daha net gösterecektir.

Ama hep Trabzon ismine ihanet ettikleri şekilde hatırlanacaklardır.

Güçlüden yana olan bu yöneticiler yarın iktidar değişince hemen değişebilecek kadar da duruşu olan kişilerdir!

Onlar sözde sivil toplum kuruluşu yönettiklerini sanırlar. Oysa ne olduğunu bile bilmezler!

STK dediniz mi; siyasi iktidarın otoriter eğilimlerine demokratik yoldan karşı durmaktır. Bırakın siyasi iktidarı, siz üç harfli dernekçiler olarak otoriterin kendisi olmuşsunuz.

Demokrasinin korunması ve güçlenmesi sivil toplumla olur. Siz bu halinizle Trabzon toplumunu yerle yeksan ettiniz. Trabzonlu asla biat ETMEZ’di. Siz, biat kültürüne tabi oldunuz ve KAYBETTİNİZ.

Güdümlüsünüz, taraflısınız ve de BAĞIMLISINIZ ve SAYGIN DEĞİLSİNİZ

STK anlayışınız rant amaçlıdır; ikbal peşindesiniz. Siz Trabzonluysanız BİZ DEĞİLİZ...

Trabzon Fikir Kulübü

29 Mar 2019 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.