Ferrero’nun 6 ayı doldu

Ücretsiz izine ayırdığı işçilere ‘geri dönün’ çağrısı yapmadı.

Türkiye’de fındık ihracatını tekel hâline getiren Ferrero’nun Maçka’ya bağlı Esiroğlu Mahallesi’nde bulunan fabrikasını kapatıp 300 işçiyi 15 Ocak 2019 tarihine kadar 6 aylığına ücretsiz izne çıkarmasının ardından süre doldu. 6 aylık süreçte fabrikanın yeniden açılacağı ve işçilerin yeniden işine döneceği beklentisi suya düştü. 6 ayın sonunda fabrika açılmazken, işçilere “tazminatlarının verilerek” işi bırakabilecekleri söylendi. 60 civarında işçi teklifi kabul ederek işten ayrıldı.

Türkiye’de fındık ihracatını tekel hâline getiren Ferrero’nun Maçka’ya bağlı Esiroğlu Mahallesi’nde bulunan fabrikasını kapatıp 300 işçiyi 15 Ocak 2019 tarihine kadar 6 aylığına ücretsiz izne çıkarmasının ardından süre doldu. 6 aylık süreçte fabrikanın yeniden açılacağı ve işçilerin yeniden işine döneceği beklentisi suya düştü. 6 ayın sonunda fabrika açılmazken işçilere “tazminatlarının verilerek” işi bırakabilecekleri söylendi.

KALAN İŞÇİLER ŞİMDİLİK ASKIDA...

Ferrero şirketinin “tazminat ödenerek işten ayırma” teklifini kabul eden 60’a yakın işçi işten ayrılırken kalan işçilerin henüz iş başı yapmadığı öğrenildi. İşçilerin seminer, eğitim gibi bazı programlara çağrıldığı ve işten çıkarılıp çıkarılmayacakları ya da çalışmaya devam edecekleri konusu belirsizliğini koruyor.

ESİROĞLU’NUN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Fabrikanın bulunduğu Esiroğlu Mahallesi halkı ve esnafı fabrikanın 6 ay sonunda çalışacağını ümit ederek bu süreyi bekledi. Fabrikanın mahalleye getirdiği hareketlilik ve ekonomik etkileşimin böylece kaybolduğunu söyleyen Esiroğlu Mahallesi Muhtarı Temel Aydın “Her ne yaptıksa, her ne girişimde bulunduksa başarılı olamadık. Durumu siyasetin üst noktalarına kadar ulaştırdık. Ancak gelinen noktada fabrika kapandı. Böyle olmasını istemezdik.” dedi.

Berkant PARLAK

25 Oca 2019 - 12:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.