Evlâtlarımızın kılıcı keskin olsun

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtına” ilişkin “Gerçek huzuru tesis etmek için operasyona başlayan TSK’ya başarılar diliyoruz. Evlatlarımızın kılıcı keskin olsun. Milletimizin duası ordumuzla beraberdir. Allah evlâtlarımızı muhafaza eylesin, ayaklarına taş değmesin” dedi. Bakan Soylu, harekâtın insanlığın ve medeniyetin namusunu kurtarmak, sözde değil gerçek huzuru tesis etmek amacıyla başlatıldığını vurguladı.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtına” ilişkin, “Gerçek huzuru tesis etmek için operasyona başlayan TSK’ya başarılar diliyoruz. Evlatlarımızın kılıcı keskin olsun.” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Siirt Merkez İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi’ne katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla kente gitti. İlk olarak valiliği ve Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Soylu, ardından 14 Eylül Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongreye katıldı. Soylu, kongrede yaptığı konuşmada, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı”na ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin’de önceki gün itibarıyla, insanlığın ve medeniyetin namusunu kurtarmak, sözde değil doğru, dürüst ve gerçek huzuru tesis etmek amacıyla operasyon başlatıldığını belirten Soylu, “Türk Silahlı Kuvvetlerimize, kahraman ordumuza, evlatlarımıza başarılar diliyoruz. Milletimizin duası ordumuzla beraberdir. Eller bu sabah Türkiye’nin her yerinde semaya açıldı. Bu gece sabahlara kadar Fatihalar, Fetih sureleri okundu. Evlatlarımızın kılıcı keskin olsun. Etrafımızda dış güçler tarafından desteklenen şer şebekelerini ellerinin tersiyle itsinler ve boğabilsinler diye dua edelim. Allah evlatlarımızı muhafaza eylesin, ayaklarına taş değmesin.” dedi. Kongreye, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Ali Fuat Atik, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililer katıldı.

AFRİN’DEKİ OPERASYON HEM KARDEŞLİK HEM DE DEMOKRASİ OPERASYONUDUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kongrenin ardından Eruh ilçesini ziyaret etti. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Soylu, Çırav Dağı eteklerinde bulunan ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Soylu, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtına” ilişkin açıklamalarda bulundu. Operasyonun, hem kardeşlik hem de demokrasi operasyonu olduğunu belirten Bakan Soylu, “Küresel güçler maalesef yine bugüne kadar olduğu gibi birilerini kullanarak bizi hedeflerimizden uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. İşte biraz önce birliğimizin en önemli teminatını hep birlikte kulağımızla duyduk, Ezan-ı Muhammed-i. Allah yardımcımız olacak. Hem milletimizin dualarıyla hem Sırat-ı müstakimle beraber biz doğru yoldan ayrılmayacağız.” dedi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Bakan Soylu, Bitlis’in Hizan ilçesindeki çığ faciasına ilişkin bilgi verdi. Bakan Soylu, “Sabahleyin Bitlis'te askerlerimizin üzerine çığ düştü. Operasyon yapan birlikti. 20 asker vardı, 5 jandarmamız şehit düştü. Diğerlerinin ise kollarında ve ayaklarında kırıklar var” diye konuştu. Bakan Soylu, Eruh’taki ziyaretlerinin ardından Bitlis’e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

22 Oca 2018 - 11:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.