Eski sisteme dönülmeli

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin işlemediğini, bakanlara halkın seçtiği vekillerin bile ulaşamadığını söyledi. Kuvvetli, “Halk sistemin bu kadar kötü olacağını bilseydi yüzde 20 bile oy alamazdı.” dedi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Genel Başkanı Meral Akşener’in “Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işlemiyor. Başkanlık sisteminde AK Partili vekiller bile bakanlara ulaşamıyor.” açıklamalarını değerlendirdi. Kuvvetli, “Bu millet Türkiye’de bu sitemin bu kadar kötü olacağını bilseydi referandumda belki yüzde 20 bile oy alamazdı. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerleştikten sonra Türkiye’nin nerelere savrulduğu bir kişinin iki dudağı arasında neler olabileceğini gördük” dedi.

“YASAMA, YÜRÜTME ARASINDAKİ KOPUKLUK, TÜRKİYE’NİN ALIŞIK OLMADIĞI BİR DURUM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işlemediğini belirtip, başkanlık sisteminde AK Partili vekillerin bile bakanlara ulaşamadığını söyledi. Akşener’in açıklamalarını gazetemize değerlendiren Başkan Kuvvetli, “Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’yi yönetecek durumda olmadığını gösteriyor. Yasama, Yürütme arasındaki kopukluk, Türkiye’nin alışık olmadığı bir durum, yine Cumhurbaşkanın yargıya müdahalesi, merkez bankası başkanın görevden alınması bunlar yılarca tecrübe ettiğimiz ama hiç beğenmediğimiz parlamenter sistemde gördüğümüz hamleler değil.” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ TAŞIYAMIYOR”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Türkiye’nin taşıyamayacağını belirten Başkan Kuvvetli, “Bu açıdan bakıldığında erken seçim olması lazım ama bu sadece İYİ Parti’nin istemesi ile gerçekleşecek bir durum değil. Parlamentoda çoğunluğu olan Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri ve onun ötesinde de Cumhurbaşkanının söyledikleri önemli. Cumhurbaşkanı yarın ‘seçim var’ dese, seçim makul bir tarihte seçim yapılabilir. Sayın Akşener’in bakış açısı şu Türkiye’yi bu sistem taşıyamıyor. Bu açıdan erken seçim olması gerek.” açıklamalarında bulundu.

“PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ İÇİN ACİL BİR SEÇİM ŞARTTIR”

Başkan Kuvvetli, “Bu millet Türkiye’de bu sitemin bu kadar kötü olacağını bilseydi referandumda belki yüzde 20 bile oy alamazdı. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerleştikten sonra Türkiye’nin nerelere savrulduğu bir kişinin iki dudağı arasında neler olabileceğini gördük. Daha fazla Türkiye’ye zarar vermemesi için denge denetimi olan, parlamenter sisteme dönüş için acil bir seçim şarttır. Erken seçimin sadece Bunun için yapılması gerekir. Öte yandan Türkiye ekonomik olarak yeni bir seçimi kaldırır mı kaldırmaz mı oda tartışılır.” diye konuştu.

HABER: Filiz YILDIRIM

23 Oca 2020 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.