Esad’ın temsilcisi gibi konuştu!

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Dr. Muhammet Erkan’ın, “Suriyelileri geldikleri gibi geri göndermeliyiz!” ifadesi AK Parti’de tepkiyle karşılandı. AK...

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Dr. Muhammet Erkan’ın, “Suriyelileri geldikleri gibi geri göndermeliyiz!” ifadesi AK Parti’de tepkiyle karşılandı. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Yunus Tekin Baki, yazılı açıklamasında Erkan’ın sözlerinin tarihte işgalcilere karşı kullanılan bir terim olduğunu hatırlatarak, “Onlar mazlumlar. Biz ise Ensar’ız. Senin kullandığın bu dil Esad’ın temsilcisinin dilidir.” dedi. Baki, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün İnsan Hakları Günü. Sevginin, hoşgörünün, barışın hâkim olduğu bir dünya hayal ediyoruz. Lakin böyle bir günde İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı tarafından maalesef nefret uyandıran, ayrımcı, ayrıştırıcı ve kışkırtıcı bir dille ülkemize sığınan Suriyeli mültecileri ülkeden kovalama gibi bir çağrı ve çığırtkanlık yapmasını yadırgıyorum. Bu üslup hiç iyi bir üslup değildir. Ayrıca geldikleri gibi giderler tarihe geçmiş ve işgalcilere karşı söylenmiş sözdür, mazlumlara karşı değil. Sayın Başkan, Esad’ın temsilcisi gibi konuşuyor! Bu dili değişmesi gerekir. Bu insanlar keyfi olarak ülkemize gelmedi. Ortada bir savaş var. Bu savaşta bir milyona yakın insan öldü. 10 milyon insan yurdundan oldu. Biz hiç bir mazlumu zalimin pençesine terk etmedik, etmeyeceğiz. Biz Anadolu’yuz. Anadolu tüm mazlumlara ana oldu, kucak açtı, yuva oldu. Dün Bulgarlara, Boşnaklara, Ahıska Türklerine, Iraklı soydaşlarımıza nasıl kucak açmışsak bugün de aynısını yapıyoruz. Biz merhametli bir milletiz. Biz büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. Bu tarihsel, insani, hukuki ve vicdani bir sorumluluktur. Bizim milletimiz sağduyulu, Ensar duygusu ve misafirperverlik anlayışı ile hareket ediyor. Peki, siz siyaseti böyle mi yapıyoruz? Hani sizin insanlığınız? Avrupa’daki ırkçı dilden ne farkınız var? Bu, ötekileştirici bir dildir. Kışkırtıcılık yapmayın! Ülkemizdeki Suriyelilere ilişkin istisnai bir durum söz konusu değildir. Kendilerine maaş vermiyoruz. Ailesinde engelli olan ve çalışma çağında erkek olmayan ailelere kişi başına aylık 120 lira yardım yapılıyor. Bu yardım, Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden de yapılmıyor. Avrupa Birliği fonlarından gelen finans desteğiyle yapılıyor. Suriyeliler Türkiye'de üniversitelere sınavsız girmiyor. Yabancı öğrenciler için hangi kural geçerli ise onlar için de aynı kural geçerlidir. Bunun da böyle bilinmesi gerekir. Öyle kulaktan dolma bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmayınız. Her seçim aynı teraneyi temcit pilavı gibi ortaya koyuyorsunuz. Bu çabalar nafiledir. Boşa nefes tüketmeyin.”

Aydın GELLECİ

11 Ara 2018 - 12:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

cem - al mazlumu kendi evinde bak, fakir halk bunu finanse etmeye mecbur değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 12:02
01

KİLİS TE NEFES TÜKETTİK - kilisin nüfusu, 130 bin 825 olarak kayıtlara geçerken, bu ilde yaşayan suriyelilerin sayısı ise 131 bin 914 olarak belirlendi. buna göre, kiliste yaşayan suriyelilerin nüfusu bin 89 kişiyle bu ilin nüfusunu geçti. ki̇li̇s artik türk şehri̇ olmaktan çikti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 12:02