Erken ya da baskın seçim iddiası

Saadet Partisi GİK Üyesi Mustafa Kaya, Trabzon Basını ile bir araya gelerek Cumhur ittifakı üzerinden 2019 seçimlerini ve bölgenin kanayan yarası fınd...

Saadet Partisi GİK Üyesi Mustafa Kaya, Trabzon Basını ile bir araya gelerek Cumhur ittifakı üzerinden 2019 seçimlerini ve bölgenin kanayan yarası fındığı konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mustafa Kaya, Saadet Partisinin davetlisi olarak Trabzon’a geldi. AK Parti ve MHP’nin 2019 yılındaki seçime yönelik olarak ortaya çıkardığı ‘Cumhur’ ittifakı, erken ya da baskın seçim, Saadet Partisinin 2019 şansı ile bölgenin kanayan yarası fındığı konuşan Kaya, önemli açıklamalarda bulundu.

ERKAN YA DA BASKIN SEÇİM İDDİASINDA BULUNDU

AK Parti ve MHP’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik oluşturduğu ‘Cumhur’ ittifakıyla ilgili de konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Mustafa Kaya, erkan ve basın seçim iddialarında bulundu. İttifakı oluşturan partilerin genel seçimlere yönelik kendi içlerindeki hesaplaşmayı yaptığını ancak yerel seçim konusunda henüz ortak bir yol bulamadıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimin 2018 yılı güz döneminde yapılabileceğini söyledi. Açıklamalarına devam eden Kaya, “Seçimlere 18 ay kalmasına rağmen yakın zamanda bir seçim olacağına dair intibaı hep beraber edinmiş durumundayız. Bu manada uzlaşılan alt yapıyı düşündüğümüzde 2018’in ekim-kasım aylarında erken ya da baskın seçim olasılığını net olarak görüyoruz. AK Parti ve MHP yerel seçimlerde ilgili henüz uzlaşamadılar. Yerel seçimlerdeki oy oranları genel seçime göre düşüyor. Yerelde farklı dengelerin olması yerel seçimin önce yapılması anlamına gelebilir: Ve ittifaka gelecek zarardan ötürü yerel seçimlerden önceye genel seçimleri almak isteme arzuları ve bu durumda bu ittifakın öncesinde böyle bir kanaat oluyor bizde. Yerel seçimlerde alınacak bir olumsuz sonucun genel seçime zarar vereceği düşüncesiyle önce alma durumu gibi bir düşüncemiz var.

SAADET KENDİ ADAYINI ÇIKARACAKTIR

Saadet Partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkaracağının altını önemle çizen Mustafa Kaya, “2019’u Saadet’in belirleyeceği ortaya koyulmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi kendi adayını çıkaracaktır. Biz tüm partilerin seçmen tabanlarından oy alabilecek bir isimle yola çıkacağız. Henüz kararlaştırmadık ancak seçmenimizin karşısına böyle bir isimle çıkacağız. Saadet’e yönelen ilgiyi Saadet’in tüm toplumsal kesimler tarafından kabul edilen havası meydana çıkardı. Bu da toplumda bir rahatlamayı getirdi. Bu güne kadar kamplaşmanın getirdiği bir güvensizlik vardı. Şimdi Saadet’in getirdiği güvenle siyasete yeniden bir hareket ve güven geldi. Sorunların siyasetçe çözülebileceğine dair bir umut geldi. Genel Başkanımızın bu noktada çeşitli yerlerde yaptığı konuşmalarda ısrarla Türkiye’nin en büyük probleminin kamplaşma olduğunu söylemesi insanlarımız arasında siyasetin birbirleriyle düzgün konuşmamaları sorunların çözümü için ortak noktada buluşamamaları bütün bunlarla birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ardından Saadet Partisinin 2019 seçimlerinde partimizin bu noktada belirleyici olacağı gerçeğini ortaya koydu. ” dedi.

14 Mar 2018 - 15:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.