Engelliler kapalı mekân istiyor

Trabzonlu engelli vatandaşların sesi yerel yöneticilerce duyulmalı

Trabzon’da yaşayan engelli vatandaşlar, Meydan Parkı’na yakın noktada kendilerinin erişebileceği kapalı bir mekâna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kış aylarında soğuktan ötürü erişebildikleri kapalı mekân olmadığını ve eve kapanmak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, “Bizim sesimizi duysunlar ve yardımcı olsunlar istiyoruz. Soğukta eve kapanmak istemiyoruz.” dediler. Memduh Bayraktar isimli vatandaş, “Trabzon Meydan Parkı’nda oturabileceğimiz, rahatlıkla ulaşabileceğimiz kapalı bir mekân yok.” dedi. Bu konuda yetkilileri göreve davet eden Bayraktar, Meydan Parkı’na girişte de sorunlar yaşadıklarını ifade ederek “Erişilebilirlikte sorunlarımız var. Meydan Parkı’na bile ulaşmada sıkıntılarımız var. Engellilerin geçişlerine daha uygun bir nokta var ancak orada da yaya geçidi olmadığı ve dönemecin tam ortasına denk geldiği için tehlikeli durumlarla karşılaşıyoruz. Kast ettiğim kısım Meydan Parkı’ndan Kahramanmaraş Caddesi’nin güneydeki kaldırımına geçilen yer.” şeklinde konuştu. Necip Bayram isimli vatandaş ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Trabzon’da engellilerin kapalı bir alana ihtiyacı var. Kışın kapalı alan yoksa biz eve mahkûm oluyoruz. Engelli araçlarının tamiri için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hizmet vermesini istiyoruz. Bu araçlar en ufak arızaya 100 lira alınıyor. Hâlbuki masrafı bu kadar değil. Bu hizmet belediye bize sunabilir.”

Berkant PARLAK

25 Oca 2019 - 12:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.