Emeklilerini uğurladı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyeden emekli olan personele veda programı düzenledi. Başkan Genç, emeklilik hakkını kazanan 21...

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyeden emekli olan personele veda programı düzenledi. Başkan Genç, emeklilik hakkını kazanan 21 personeli tek tek tebrik ederek, bugüne kadar yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür plaketi takdim etti.

Emekli olan personele seslenen Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin kurumsal bir yapıya kavuşmasında emekli personelin deneyim ve tecrübelerinden çok büyük oranda istifade ettiklerini söyledi.

GÖREV VE SORUMLULUKTAN KAÇINMADINIZ

Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:Hepimiz bir gün emekli olacağız. Hayatımızın en verimli, en üretken yıllarını çalışarak geçirdikten sonra her birimiz bir gün emeklilik hakkını kazanacağız. Her biriniz farklı iş kollarında halkımıza özverili bir şekilde hizmet ettiniz. Çok uzun süre halka hizmet gibi; kutsal bir görevi ifa ettiniz. Sorumluluklarınızı yerine getirirken bazen zorluklarla ve imkansızlıklarla da mücadele ettiniz. Ama hiçbir şekilde görev ve sorumluluklarınızdan kaçınmadınız. Hepinizin Ortahisar Belediyemizde olduğu gibi; belediyemiz kurulmadan önce çalıştığınız kurumlarda da güzel işlere, güzel hizmetlere imza attınız. Bu anlamda sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Hepiniz haklarınızı helal ediniz. Biz de haklarımızı helal ediyoruz... İyisiyle, kötüsüyle birlikte çok güzel anıları, hatıraları paylaştık. Emeklilik yaşamınızın sizlere hayırlar, güzellikler getirmesini diliyorum. İnşallah, sevdiklerinizle birlikte huzurlu ve sağlıklı nice yıllar geçirirsiniz. Sizler emekli olsanız dahi, Ortahisar Belediyesi'nin birer personeli olmaya devam edeceksiniz ve belediyemizi her ortamda temsil etmeyi sürdüreceksiniz. Bileğinizin hakkıyla, alın teriyle hak ettiğiniz emeklilik unvanı ilişkilerimizin, dostluklarımızın nihayeti anlamına gelmiyor. Birlik ve beraberliğimiz, arkadaşlık ilişkilerimiz bundan sonra da devam edecek.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYİ HATIRLATTI

Çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle belediye iştiraklerinde çalışan personelin emeklilik hakkı kazananların emekli edilmesinin yasal bir zorunluluk haline getirildiğini belirten Başkan Genç, "Bizim, çalışanlarımızın hiçbirini kendi inisiyatifimizle emekli yapmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle belediye iştiraklerinde çalışan personelden emeklilik hakkını kazananların emekli edilmesiyle ilgili yasal zorunluluk getirildi. Buna uymayan yerel yönetimlere de cezai müeyyide uygulanıyor. Dolayısıyla kanun hükmünde kararnamede böyle bir zorunluluk olmasından dolayı yasal olarak böyle bir yola başvurmak durumundaydık. Yani kanuni zorunluluktan dolayı bunu yapmamız gerekiyordu. Bunun böyle bilenmesini isteriz..." diye konuştu.

21 Kas 2019 - 12:27 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Teşkilatçı - Gençlere ama gariban gençlere yer açılsın adamı olan değil ha!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 12:27