Dolmuşta sistem değişiyor

Trabzon'da dolmuş sistemi sil baştan değişiyor.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ulaşım sistemleri üzerine önemli çalışmalara imza atan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin’in hazırlayacağı modelle dolmuşta yeni bir sisteme geçeceklerini söyledi.

Usta, “Gerekli istişareleri yaptık. Trabzon’da yeni sisteme geçiyoruz. Hem şoförümüz rahat edecek hem de yolcularımız. 10-15 güne yeni sistemle ilgili çalışma biter. Ondan sonra araçları yenilemek için harekete geçeceğiz.” dedi. Göreve geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza atan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, eleştirilere konu olan ve halen 729 aracın bulunduğu dolmuş sistemine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ulaşım sistemleri üzerine önemli çalışmalara imza atan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin’le görüştüklerini ve Trabzon’la ilgili bilgi ve dökümanları kendisine teslim ettiklerini belirten Usta, “Gerekli istişareleri yaptık. Trabzon’da yeni sisteme geçiyoruz. Hem şoförümüz rahat edecek hem de yolcularımız. 10-15 güne yeni sistemle ilgili çalışma biter. Araçların yenilenmesi ile ilgili çalışmaları hızlandırdık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek hem şehrin, hem de esnafımızın lehine olacak bir sistemi inşallah Trabzon ile buluşturacağız.” dedi.

Yeni sistem ile birlikte vatandaşa daha kaliteli bir hizmet sunulacağını bu yapılırken şoför esnafının kazancını da artıracaklarını belirten Usta, “Duraklarımızda görev yapan tüm şoför arkadaşlarımız ile birlikte vereceğimiz ortak kararla yeni sisteme geçeceğiz. Amacımız vatandaşlarımıza daha rahat ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunmaktır. Konunun uzmanlarıyla da görüştük görüşmeye de devam ediyoruz. Diğer illerdeki dolmuş sistemlerini de inceledik. Araçları alabileceğimiz fabrikalar ile de iletişim kuruldu ve bu yıl içerisinde yeni sisteme geçmiş olacağız.” diye konuştu.

Aydın GELLECİ

13 Şub 2019 - 11:46 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

04

göktürk - Trabzon dolmuşları çevre ve ses kirliliği konusunda bir numaradır.Klimasız ilkel kalan hurda yığınları, katırla seyahet etmek gibidir.Türkiye Cumhuriyetinde benzeri olmayan sistemdir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 11:46
03

TEMEL DOGRU - trabzon trafigini felc eden dolmusculardir ne kural tanirlar ne bise ben sehir iclerinde o yüzden arac kullanmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 11:46
02

Kadir Yeter - i̇stediğiniz kadar model değiştirin, benim gönlüm eski usül dolmuşçulukta... hani, minibüse dönecektik de trafik rahatlayacaktı?... o gün de yalan şimdi söylenen de. bize taksi dolmuşu yakışır... adam küçük yükünü bagaja koyacak... bizim ihtiyacımız bu... gerisi yalan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 11:46
01

Kadir Yeter. - bu konuda yazdığım makâle yazım en iyi cevap ve belgedir: https://www.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=125507

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Şubat 11:46