Dolandırıcılık bir yılda, hakaret bir haftada

Trabzon Adliyesinde soruşturmaların ortalama bitirilme süreleri ortaya çıktı

Trabzon Adliyesinde savcılar tarafından yürütülen soruşturmaların ortalama bitirilme süreleri ortaya çıktı. Adliye’nin 2016 faaliyet raporunda yer alan verilere göre dolandırıcılık suçları için ortalama 365 gün soruşturma yapılırken, hakaret, mala zarar verme, taksirle yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme gibi suçların soruşturma süreleri ise sadece bir haftada tamamlanıyor. Ortalama tutukluluk sürelerine göre ise en fazla Anayasal düzene karşı suç işleyenler tutuklu kalıyor. Bu suçu işleyenler ortalama 150 gün tutuklu kalabiliyor. En az gün tutuklu kalanlar ise 15 gün ile hırsızlar.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının 2016 yılı faaliyet raporu verilerine göre savcılar tarafından yürütülen soruşturmaların ortalama bitirilme süreleri de belli oldu.

Raporda yer alan “En çok karşılaşılan 20 suç türüne göre soruşturmaların bitirilme süreleri ortalaması” başlığı altında hangi suçların hangi sürede tamamlandığına vurgu yapıldı.

Buna göre; dolandırıcılık suçları için ortalama 365 gün soruşturma yapılırken, hakaret, mala zarar verme, taksirle yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme gibi suçların soruşturma süreleri ise sadece bir haftada tamamlanıyor.

KASTEN ADAM ÖLDÜRME SORUŞTURMASI 90 GÜNDE BİTİYOR

Belirlenen 20 suç türüne göre ortalama bitirilme süreleri şöyle: Dolandırıcılık (365 gün), Başkasına ait kredi ve banka kartı kullanma (270 gün), Anayasal düzene karşı işlenen suçlar (150), Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinden tasarruf (90 gün), Kasten öldürme (90 gün), Görevi kötüye kullanma (70 gün), 6136 Sayılı yasaya muhalefet (30 gün), 6222 Sayılı yasaya muhalefet (30 gün), Uyuşturucu (30 gün), Cinsel istismar (30 gün), Resmi belgede sahtecilik (30 gün), Mala zarar vermek (15 gün), Hırsızlık (15 gün), Taksirle yaralama (7 gün), Güveni kötüye kullanma (7 gün), Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak (7 gün), Basit-Kasten yaralama (7 gün), Tehdit (7 gün), Hakaret (7 gün).

EN AZ TUTUKLU KALANLAR HIRSIZLAR

Savcılık tarafından tutuklu kalmalarına karar verilen şüphelilerin ortalama tutukluluk süreleri de ortaya çıktı. Ortalama tutukluluk sürelerine göre ise en fazla Anayasal düzene karşı suç işleyenler tutuklu kalıyor. Bu suçu işleyenler ortalama 150 gün tutuklu kalabiliyor. En az gün tutuklu kalanlar ise 15 gün ile hırsızlar. Kasten öldürme suçu işleyenler ortalama 90 gün tutuklu kalırken, uyuşturucu suçu işleyenler 30 gün, cinsel istismar suçu işleyenler 20 gün tutuklu kalıyor.

09 May 2017 - 11:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.