Dokuz yıllık siteye 2.5 milyon fatura!

TOKİ evlerine çıkarılan fatura kat maliklerini ayaklandırdı

TOKİ evlerinde montolama faturası kat maliklerini ayaklandırdı. 2.5 milyon TL faturaya isyan eden site sakinleri, mahkemeye koştu.

YÖNETİM BANKADAN KREDİ ALMIŞ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki 9 yıl önce yapımı tamamlanan TOKİ konutlarına 2.5 milyon TL mantolama faturası çıkarıldı. TOKİ’ye olan borçları tamamlanmadan kendilerine yeniden bir borç çıkarılan kat malikleri, şok oldu. Akçaabat Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvuran site sakinleri, keyfi bir uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Site sakinleri, 390 konut için onarım ve mantolama adı altında bankadan kat maliklerinin aidat borcu olmadığın ileri sürülerek kredi alındığını ve bankanın da bu oyuna alet edildiği iddia edildi.

Dokuz yıllık siteye

2.5 milyon fatura!

Kendilerine çıkaran borç karşısında haklarını aradıklarını belirten site sakinleri, olağan genel kurulun hukuksuz yapıldığını ileri sürdüler. Onarım ve tamir için gerekli paranın bilirkişi tarafından 46 bin TL olarak tespit edildiğini ifade eden site sakinleri, haklarını adalet karşısında aramaya devam edeceklerini söylediler. Mahkemenin vereceği karar merak edilirken, savcılığın genel kurulun hukuksuz olduğu yönündeki ihbarı değerlendirdiği öğrenildi.

Enis YILDIRIM

20 Eyl 2018 - 12:26 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.