Doğu Türkistan işkence altında

TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, yeni yıl mesajlarının insanlık adına iyilik temennilerinin sözde kaldığını belirterek Doğu Türkistan’daki Çin katliamını hatırlattı. Kuru, Kızıl Çin’in Doğu Türkistan’ın hem nüfusuna hem de doğal kaynaklarına karşı gasp hareketi sürdürdüğünü kaydetti.

TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru, yeni yıl mesajlarının insanlık adına iyilik temennilerinin sözde kaldığını belirterek Doğu Türkistan’daki Çin katliamını hatırlattı. Çin’in Türklere yönelik soykırımının Doğu Türkistan’daki yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla ilgili olduğunu belirten Kuru, “Doğu Türkistan; Çin’in sömürü politikaları ile uzun süredir devam eden ve bu günlerde de işkence, baskı, göç ve soykırım politikalarının yaşandığı yer durumundadır. Nüfusunun hızla artmasına çözüm arayan Kızıl Çin, Doğu Türkistan’a uyguladığı saldırıları sonucu Doğu Türkistan’da açlık ve sefalete yol açmış, işsizlik çoğalmıştır.” dedi.

İNSANLIK HEBA ETTİRİLMEMELİ

“Doğu Türkistan’ın petrol rezervleri İran ve Irak’ın rezervlerinin 10 katıdır.” diyen Kuru şöyle devam etti: “Doğu Türkistan’a kısaca bakalım. Çin’in Doğu Türkistan’dan yaptığı altın cevheri ithalatı 2012 yılının ilk 9 ayında 12 kat artarak 16 bin 800 tona ulaşmıştır. Gümüş, platin, kömür (2,2 trilyon ton), kaya gazı ve uranyum gibi stratejik ham maddeler ve sayısız yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip bir ülkedir. Çin genelinde 148. madeninin 124’ünün çıkarıldığı Doğu Türkistan, Çin’in petrol ve doğal gaz alanındaki en stratejik bölgesi hâline gelmiştir. Dünya’nın ekonomik değerlerine insanlık heba ettirilmemelidir.”

Doğu Türkistan

işkence altında

03 Oca 2019 - 11:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.