Diş Hekimliği paylaşılamıyor

Giresun Üniversitesini sayılı üniversitlere arasına sokan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun Üniversiteye bu kez diş hekimliği Fakültesi kazandırdı. Kent...

Giresun Üniversitesini sayılı üniversitlere arasına sokan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun Üniversiteye bu kez diş hekimliği Fakültesi kazandırdı. Kent bileşenleriyle bir araya gelerek fakültenin geleceğini konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun fakülte için Bulancak İlçesinin bina tahsis ettiğini hatırlatınca Giresun’un bazı STK’ları tepki gösterdi. Tepkilerin sosyal medyada yer alması üzerine Bulancak’taki STK’lar Belediye Başkanı Recep Yakar öncülüğünde bir araya geldi. Bulancak fakülte konsunda ısrarını dile getirdi. GİRESUN’UN Bulancak ilçesinde Belediye Başkanı Recep Yakar ve sivil toplum kuruluşları fakülte için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin Bulancak’ta kurulacak olmasının bazı çevreleri rahatsız etmesi üzerine Bulancak tek ses oldu ve STK’ların, siyasî parti temsilcilerinin ve Belediye Başkanı Recep Yakar’ın öncülüğünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında ortak konuşmacı olan Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel, yaptığı açıklamada, “Giresun Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesi’nin senato kararıyla 20.09.2018 tarih ve 2018-150/7 sayılı kararıyla Bulancak’a verilmesi yıllardır üniversiteden en az payı alan ilçemizde bir nebze olsun sevinç kaynağı olmuştur. Bu kararın alınmasında ortak akılla hareket eden başta Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a, okulun tüm ihtiyaçlarını karşılama taahhüdünde bulunan Belediye Başkanı Recep Yakar’a, kararı olumlu bularak destekleyen milletvekillerimiz Kadir Aydın, Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk’e teşekkürü borç biliriz. Ancak üzücü bir gelişme olarak bu karar merkezdeki bazı kesimleri rahatsız etmiş ve bu karar için bazı talihsiz açıklamalarda bulunmuşlar. Daha önce Sarayburnu Camii Külliyesinde açılması planlanan İslami İlimler Fakültesinin ilçemize verilmemesi için oynanan oyunlar tekrar sergilenmeye başladı. Giresun’un Keşap, Görele, Tirebolu, Piraziz ilçelerinde yıllardır fakülte olacak ama 60 bin nüfuslu Bulancak’ta fakülte olmayacak! Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’ta olmasına karşı çıkanlar, merkezde 7 fakülte, sahil ilçelerinde birer fakülte verilirken bir sorun yoktu da Bulancak neden gözünüze battı? 3 yıldır binasızlıktan Diş Hekimliği Fakültesi kurulamamışken, Bulancak taahhüt edince neden ayağa kalkılıyor, rektör uyarılıyor, hattâ tehdit ediliyor? Giresun Üniversitesinin merkezdeki sorunlarını çözdünüz de mi Bulancak’a karşı çıkıyorsunuz? Sizler önce var olan problemleri çözün ve tehdit edeceğinize destek olun. Biz her türlü ayak oyununa karşılık Diş Hekimliği Fakültemizi ilçemize ve Giresun’a yakışır bir şekilde hizmete açarız.” dedi.

09 Eki 2018 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Kastamonulu - yazık günah devletin imkanlarına ilçeye diş hekimliği fak. olmaz diş hekimliği aynı zamanda direkt halka hizmet veren bir fakültedir. i̇l merkezi olmalıdır. nokta.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ekim 12:09