Demir yolu yapım programına alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret etti. Bakan Turhan, “Erzincan-Gümüşhane-Trabzondemir...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret etti. Bakan Turhan, “Erzincan-Gümüşhane-Trabzondemir yolu projemiz devam ediyor. İnşallah onu da yapım programına alıp bu ulaşım altyapısı ile Gümüşhane'mizi de buluşturacağız." dedi.

Bakan Turhan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i makamında ziyaret ederek şehirdeki yatırım ve diğer çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Gümüşhane'nin ormanları, yaylaları, ırmakları, turistik ve tarihî yerleri ile meşhur bir il olduğunu belirten Turhan, aynı zamanda ülkenin transit kara yollarının da üzerinde bulunduğu bir kavşak noktası olduğunu vurguladı. Turhan, Gümüşhane'nin nüfus bakımından küçük ancak madenleri, kaynakları, tarihî ve turistik değerleri bakımından büyük zenginliğe sahip olduğunun altını çizdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Gümüşhane'nin ulaştırma altyapısını en iyi şekilde, en son teknolojik imkânları kullanarak yüksek standartlı yollarla donattıklarına işaret eden Turhan, şöyle konuştu: "Gümüşhane merkezli bu yollar önemli ölçüde tamamlandı fakat kuzey açılımı Trabzon bağlantısında yapımı devam eden büyük Zigana Tüneli, yine Erzurum hattında yapımı devam eden Vauk ve Kop Tüneli, Erzincan hattında yapımı devam eden Pekün Tüneli, bunlar tamamlandığında inanıyorum ki Gümüşhane'nin ulaşımı, yaşam kalitesi, ticarî ve ekonomik fırsatlar daha da artacaktır. Gümüşhane tabii kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için daha iyi fırsatlar yakalayacaktır. Bunun devamında yine planladığımız ve proje çalışmalarını yürüttüğümüz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu projemiz de devam ediyor. İnşallah onu da yapım programına alıp bu ulaşım altyapısı ile Gümüşhane'mizi de buluşturacağız." Bakan Turhan, hükûmetin sadece ulaşım altyapısıyla değil, sanayi, turizm, eğitim ve sağlık hizmetleriyle Gümüşhane'deki ihtiyaçları karşılayacak şekilde yatırımları yaparak hizmete aldığını ifade etti.

15 Şub 2019 - 11:44 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Yakup ERCELEP - güney çevre yolu, güney çevre yolu. başka yolu yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 11:44
01

Yakup ERCELEP - sayın bakanım güney çevre yolunu ne zaman yapılacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 11:44