Dar gelirli et yiyemez

TRABZON Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz, dar gelirlinin sadece ramazanda değil hiçbir zaman et almaya gücü olmadığını söyledi. Korkmaz “Dar gelirliler et yiyemez,. makarna yesinler.” dedi.

Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz, dar gelirlinin sadece ramazanda değil hiçbir zaman et almaya gücü olmadığını söyledi. Ramazan ayında et satışlarının normal zamana kıyasla çok fazla değişiklik göstermediğini söyleyen Korkmaz, etin pahalı olmadığını, maaşların az olduğunu belirtti. Korkmaz, “Ramazanda satışlar çok fazla fark etmedi. Vatandaş ramazanda oruç tuttuğu için yemesine dikkat ediyor. İnsanlar etin pahalı olduğunu söylüyorlar. Aslında et pahalı değil, maaşlar az. Türkiye’de asgarî ücret ucuz, emekli maaşları ucuz. Yoksa baklavanın kilosunun 50 lira, 70 lira olduğu yerde etin kilosunun 50 lira olmasının çok önemi yok. İnsanlar sürekli et tükettiği için etin daha ucuz olmasını istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

DAR GELİRLİ MAKARNA YESİN!

Türkiye’de asgarî ücret ve emeli maaşıyla geçinmenin çok zor olduğunu belirten Korkmaz, et almaya gücü yetmeyen dar gelirlilerin makarna yemeye mahkûm edildiğini dile getirdi. Korkmaz, mazota sıklıkla gelen zamların üretimi etkilediğini belirterek, “Türkiye’de mazota her gün zam geldiği bir konumda insanlar üretimi nasıl yapacak? Türkiye’de alım gücü son derece düşük. Dar gelirlinin et değil makarna yemesi lazım. Asgarî ücretli bir insan her gün simit yiyip çay içmesi lazım ki geçinsin. Dar gelirli sadece ramazanda değil, her hâlükârda et yiyemiyor. Saman ucuz, yem ucuz, mazot ucuz, taşımacılık ve mazot ucuz olmalı ki maliyet düşsün.” şeklinde konuştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın, “Eşim 29 liraya et alıyor.” sözlerini de değerlendiren Korkmaz, “Bugün Sayın Bakan’ımız diyor ki benim eşim 29 liraya et alıyor. Bakanın eşi Sırbistan’dan gelen Sırp etini alabilir. Bu devletin, senin benim vergilerimden uyguladıklarıyla olabilir. Bugün Türkiye’de kasap 32 liraya karkas eti kendi alıyor. Bunu hesabı şudur: Kira, SGK kârını koyarsın otuz liraya aldığın eti 45 liraya satmak zorunda. Sayın Bakan’ımız yurt dışından gelen Sırp etini alıyor. Biz devletimize diyoruz ki kasaplar olarak bunu BİM’de, A101’de ucuza satıyorsun da neden markette kasaba vermiyorsunuz? Kasabın reyonunda bu et yerli, bu et ithal diye satılsın. Dal gelirli sadece ramazanda değil başka zamanda da ne et yiyebilir ne de baklava yiyebilir.” şeklinde konuştu.

Fatoş BATMAN

22 May 2018 - 11:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

musa - meraları kent yaparsan çok daha ucuz et yersin devlet bu kafada giderse paraylada et alamıyacak duruma gelir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 11:54