Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresinde NATO skandalı ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada , "Daha dün NATO tatbikatındaki terbiyesizliği sizde gördünüz. Bazı yanlışlar vardır ki sadece aptallar değil alçaklar yapar. Bu terbiyesizliği çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak algılıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

İl Kongremizin partimize demokratik yaşantımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Rize'nin her meselesini bizzat takip ediyorum. 15 yıldır Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkemizin tamamına hizmet götürmek için gayret ediyoruz. Biz ata topraklarımız Rize'den başlayarak dalga dalga Türkiye'nin tamamını zihnimize işledik.

Rize'yi bir başka İstanbul'u bir başka Kars'ından Edirne'sine Mardin'ine kadar her bir şehrimizi ayrı ayrı severiz. Bunun için tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyoruz. Ama birileri bunu anlamıyor. Allah'ın izniyle bizler de sizleri dünyanın ilk 10 sırasına sokacağız bunun başka yolu yok. Geldiğimizde 26. Sıradaydık ve G-20'ye girdik. Bu bir azmin, inanmışlığın neticesidir. Bunu birlikte yaptık, siz bize biz size inandık. Şimdi hedef, Allah'ın izniyle ilk 10'un içerisine girmek. Yapar mıyız? Eyvallah.Bu ülkeyi bizim başımıza yıkmak için ellerini ovuşturan o kadar büyük bir çevre var ki

Çevremizde yaşananları görüyorsunuz. Ülkemize dört elle sarılacağız. Bu ülkeyi bizim yapan değerlerimize sıkı sıkı sahip çıkacağız ki ayakta kalalım. Milletten ayrılamayız. Öyle bir şey olursa halimiz sadece yaman olmaz, hepten duman olur.

MF BİZDEN BORÇ İSTEDİ

Ordumuzu en güçlü ordu, polisimizi en güçlü polis haline getireceğiz ki saldırıları bertaraf edelim. Ekonomimizi güçlü olacak ki önümüzü görebilelim. 2002 Kasım'da göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı. 2013'de bitirdik ve IMF bizden borç istedi. Arkadaşlara dedim ki verin. Baktılar ki Türkiye veriyor, vazgeçtiler.

Geçtiğimiz 15 yılda gece gündüz çalıştık ve çalışacağız. Bugün geriye dönüp baktığımızda ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortada. AK Parti doğru zaman ve zeminlerde hiçbir zaman kendini eleştirmekten korkmayan bir partidir. Ana muhalefet sadece yalanla iftira ile tarihi işlerle uğraşmışlardır.

NATO'NUN GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANIR HALE GELMİŞTİR

Değişim söylemimizin bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını görüyoruz. Bizim inancımıza göre Allah'tan başka hiç kimse sorgulanamaz değildir. Önemli olan yanlışı düzeltecek erdemi göstermektir. Milletimizle hasbi ve harbi ilişki içinde olmaktan yüksünmeyen bir partidir. Kongre sürecimizi de bu anlayışla yürütüyoruz. AK Parti sadece kendi iç meselelerine hapsolma hakkına sahip değildir. Hem içeriden hem dışarıdan saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar milletimize ve ülkemizedir. Vesayet güçlerinin tüm saldırılarına Akif'in ruhuyla cevap veriyoruz. Türkiye güçlendikçe hücumların şiddeti artıyor. Daha dün NATO tatbikatındaki terbiyesizliği sizde gördünüz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil, ancak alçaklar yapar. Bu terbiyesizliği çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak algılıyorum. NATO'nun güvenilirliği sorgulanır hale gelmiştir.

KİME NE KADAR GÜVENEBİLECEĞİMİZİ GÖRDÜK

Biz kendimizi savunmak için S- 400 almaya kalktığımızda kimileri tarafından ortaya konulan tepki de bu çarpıklıktandır. Başkalarına ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye'ye ses çıkarıyorlar. İş Türkiye'ye gelince farklı tavır sergiliyor. Kusura bakmasınlar Türkiye birilerine sorarak karar vermeyecek, milleti ile konuşarak karar verecektir. Bunlar Kıbrıs Barış Harekatında ve terörle mücadele döneminde kime ne kadar güvenebileceğimizi gördük. Bu kuru bir özürle üzeri örtülebilecek bir şey değildir. Biz S400'leri zaten aldık, iş bitti.

ŞAHSİ HİMAYEM ALTINDA

Türkiye yakın gelecekte kendi hava savunma sistemlerini kuracak ve dostlarıyla paylaşacak. Kimsenin bizi elindeki teknoloji gücüyle tehdit etmesine müsaade etmeyiz. Ülkemizde yürütülen tüm savunma sanayi ve yüksek teknoloji projeleri şahsi himayem altındadır. engellerle karşılaşan herkese Cumhurbaşkanlığı'nın kapısı açıktır. Heba edilecek tek bir damla alın terimiz yok.

BÖLGEDE ADETA TERÖR FABRİKASI KURULDU

Fırat Kalkanı Harekatı ile zaten her şey görüldü. Bundan sonraki süreçte de şimdi İdlib'de aynı adımları atıyoruz. Afrin'de aynı adımları atacağız. Kim ki bize en ufak bir tacizde, tehditte bulunur, bunun hesabını sorarız. Biz 911 kilometre sınırımız olan bir ülkeden bu tehdidi alacak, sessiz kalacağız, 12 bin kilometreden buraya birileri gelip buraya müdahale edebilecek. Bu nasıl iş? Bizim yaptığımızdan daha doğal, daha tabii ne olabilir. En alçak senaryoyu uyguluyor. Bölgede adeta terör fabrikası kuruldu. SDG olayında olduğu gibi. Sevsinler sizi biz anlamadık, yuttuk bunu. Artık bunların hepsini biliyoruz. Terör örgütleri ihtiyaca göre devreye sokuluyor. PYD denen bölücü örgüt DEAŞ'la çatıştığı için paraya silaha boğuluyor. Rakka'da DEAŞ'la olan çarpık ilişkiyi saygıyla karşıladıklarını söylediler. Biz bu işlerden biraz anlarız. Ülkemizi ikna ettiklerini sananlara diyoruz ki biz her şeyin farkındayız. Asıl siz yaptıklarınızın sonucunun farkında mısınız? Bakın açık konuşuyorum, bu yaşananlardan sonra terör örgütleri ile mücadele ettiğini söyleyenlere nasıl inanırız ki?

BAŞKALDIRIYORUZ VE DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR DİYORUZ

Dünya kimsenin tepe tepe kullanacağı kuralların orman kanunlarının hakim olduğu bir yer değildir. Biz bölgemizdeki mazlumlara sahip çıkarak bu çarpık düzene baş kaldırıyoruz ve onun için dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Ecdadımız asırlar boyunca hem kendisine hem insanlığa büyük hizmetler yapmıştır. Biz milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda teslimiyet politikalarını gömdük. Bedeli ne olursa olsun hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Irak'ta Kandil başta olmak üzere ne kadar bataklık varsa kurutacağız. Körfez'de çıkartılmak istenen kardeş kavgasını söndürmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Türkiye'nin ve milletimizin kader Balkanlar'dan Asya'ya kadar bu coğrafyanın yükünü omuzlamaktır.

2019 SEÇİMLERİ İMTİHAN

Kaçmayacağız, tam tersine üzerine üzerine gideceğiz. Bu büyük mücadele kritik bir imtihanı hazırlıyor. Bu imtihan 2019 seçimleridir. 2019'u başarıyla geçirmemiz gerekiyor. 2019 Mart ve Kasım'ına hazır mıyız? Milletimizin 2019 seçimlerinde de sorumluluğu bize tevdi edeceğine inanıyorum.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Naim Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiğini Rize'deki Ak Parti toplantısı sırasında öğrendi.

Toplantıda partililere hitap eden Erdoğan, konuşmasının sonunda haber almasının ardından Naim Süleymanoğlu için başsağlığı ve Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan; "Naim Süleymanoğlu'nun ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

18 Kas 2017 - 15:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.