Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu Trabzon ve Rize’de...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NE ZAMAN TRABZON’DA OLACAK? AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, partisinin il başkanları toplantısı için gittiği Ankara’d...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NE ZAMAN TRABZON’DA OLACAK?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, partisinin il başkanları toplantısı için gittiği Ankara’dan döndü. Revi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonu bölgeye geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Trabzon üzerinden Rize’ye geçecek. cumartesi günü Rize’de inceleme ve açılış yapacak olan Başkan Erdoğan, pazar günü Trabzon’a gelecek. Başkan Erdoğan, pazar günü saat 15.00’da Meydan’da halkla buluşacak ve bazı açılışlar yapacak. AK Parti İl Başkanı Revi, pazar günü aynı zamanda Trabzonspor’un maçının olacağını da hatırlatarak saatini ona göre ayarladıklarını kaydetti.

***

PROF. DR. DURSUN HOCA İÇİN TAZİYELERİNİ İLETTİLER

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Elim kazada hayatını kaybeden Dursun Hoca için siyasiler taziyelerini bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ve Muhammet Balta, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs gibi birçok siyasi isim Dursun’a rahmet okuyarak yakınlarına başsağlığında bulundu.

***

AK PARTİLİ MEHMET ÖZTÜRK, HDP HAKKINDA HANGİ İFADELERİ KULLANDI?

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum ataması yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, yapılan kayyum atamalarını değerlendirdi. Öztürk, “Ya adam gibi bu ülkeye ve seçildiğiniz illere hizmet edersiniz ya da tasmanız kimin elindeyse o ülkeye gider orda köpekliğinize devam edersiniz. Diyarbakır Van Mardin Büyükşehir Belediye başkanları terör örgütü bağlantıları nedeniyle İçişleri Bakanımız tarafından görevlerinden alındı, ister terör örgütüyle iş birliği yapan belediye başkanı olsun ister yolsuzluk yapan belediye başkanı olsun kim olursa olsun ayrım yapmadan gereği anında yapılmalı. Kim hangi dilden anlıyorsa öyle muamele edilmeli. Ya Allah C.C. korkacaksın ya kanundan Bizler millet olarak devletimizin yanındayız emrindeyiz askeriyiz. Öleceksek adam gibi ölelim. Sayın Cumhurbaşkanım Allah senden razı olsun.” dedi.

***

CHP’Lİ ŞAHİN, 3 HDP’Lİ BAŞKANIN GÖREVDEN ALINMASINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, HDP’li 3 büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının demokrasiye ve siyasete olan güveni sarsacağını söyleyerek; görevden uzaklaştırılmaları eleştirdi. Dün İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevden alınmaları eleştiren CHP’li Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Halkın 5 yıllığına seçtiği belediye başkanlarının seçildikten 5 ay sonra terör ile ilişkilendirip görevden alınması demokrasiye ve siyasete olan güveni sarsar.”

***

ZORLUOĞLU, ANKARA’DAKİ TOPLANTIYA KATILACAK

AK Parti'de daha önce milletvekilleri ile başlayan istişare süreci bu kez belediye başkanları ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü AK Partili belediye başkanları ile Ankara'da bir araya gelecek. Ankara’daki toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da katılacak. Erdoğan’ın özellikle yeni seçilen belediye başkanlarına talimatlarda bulunacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez AK Partili belediye başkanları ile bir araya geliyor. 22 Ağustos'ta parti genel merkezinde düzenlenecek toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle yeni seçilen belediye başkanlarına talimatlarda bulunacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlara hem beklentilerini sıralayacak hem de tasarruftan gönül belediyeciliğine kadar pek çok konuda mesajlar verecek.

20 Ağu 2019 - 11:35 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.