Çiçekli deresini Meclise taşıdı

CHP Trabzon Milletvekili Kaya, Arsin ilçesindeki Çiçekli Deresini TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Arsin ilçesi Yeşilyalı mahallesinden geçen Çiçekli Deresini TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Kaya, “Çiçekli Deresi için 2016 yılında ihale edilen taşkın koruma projesi ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilememiştir.” dedi.

“2019 YILINDA AÇIKLANAN SON ÖDENEK 2 LİRA”

Milletvekili Kaya, “Trabzon Arsin Yeşilyalı mahallemizden geçen Çiçekli Deresi için 2016 yılında ihale edilen taşkın koruma projesi ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilememiştir. Devlet Su İşleri 22. Bölge müdürlüğü ile Arsin Belediyesi arasındaki kamulaşma problemleri nedeniyle inşaatına ancak 2017 Ekim ayında başlanan projenin bu zamana kadar sadece %16’sı tamamlanabilmiştir. Bugüne kadar proje için ayrılan ödenekler imalatı dahi karşılayamamıştır. 2019 yılında açıklanan son ödenekse 2 lira yanlış duymadınız 2 lira gibi komik bir rakamdır. Yoğun yağış yaşandığında Çiçekli Deresi taşmakta, 30’a yakın ailenin fındık bahçeleri ve arazileri zarar görmektedir. Çubuklu mahallemize giden yol, sular altında kalmaktadır.” dedi.

“TAŞKIN KORUMA PROJESİNİN TAMAMLANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Yetkililere seslenen milletvekili Kaya, “Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum, vatandaşlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamadan Çiçekli Deresi ıslah projesi için gerekli ödeneklerin acilen çıkarılmasını ve taşkın koruma projesinin bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER: Nesrin BAYRAM

13 Kas 2019 - 14:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.