CHP’de üç kongre yapıldı

CHP Trabzon İl Teşkilatı dün Tonya, Maçka ve Sürmene ilçe kongrelerini tamamladı. Tonya’da Muhammet Karadeniz yeniden güven tazelerken Maçka’da Nihan Göktürk, Sürmene’de ­­­ise Hüseyin Çebi yeniden başkanlığa getirildi. CHP kongrelerinde gündem yolsuzluktan ötürü görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi oldu.

CHP 3 ilçe kongresini aynı gün içerisinde gerçekleştirdi. Sürmene, Tonya ve Maçka kongrelerini gerçekleştiren CHP’de kongre sürecinin sonuna gelindi. Bugün de Akçaabat kongresini gerçekleştirecek olan CHP, 18 ilçe kongresini tamamlamış olacak.

Sürmene İlçe Kongresinde mevcut başkan Hüseyin Çebi yeniden başkanlığa seçilirken, Maçka kongresindeyse mevcut başkan Nihan Göktürk güven tazeledi.

Sürmene İlçe Kongresinde başkan seçilen Hüseyin Çebi’nin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Fuat Erbay, Ali Karaalioğlu, Ayşe Bayramoğlu, Emin Kerimoğlu, M. Kemal Ertürk, Mecit Öztürk, Nilgün Koç, Selami Kaya, Taşkın Alioğlu, Turgut Durgun ve Yusuf Beykoz.

Maçka İlçe Kongresinde başkan seçilen Nihan Göktürk’ün Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Altıntaş, Hüseyin Bahçekapılı, İbrahim Bak, Ayla Bayrak, Ayfer Ekşi, Ayhan Ekşi, Veysel Gazioğlu, Özgür Keleş, Eşay Konak, Recep Tüfekçi, Volkan Yavuz ve Sinan Yolsal.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIN GÖREVDEN ALINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ataşehir Belediye Başkanı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması CHP’nin gündemini bomba gibi düştü. CHP’li vekiller sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamalarla belediye başkanın görevden alınmasına tepki gösterirken bugünkü kongrelerin gündemi de belediye başkanının görevden alınması oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Ataşehir Belediye Başkanı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Güngör “Baskıcı tek adamın sonuçları olarak önce kendi belediye başkanlarının aileleri tehdit edilerek zorla istifa ettirildiler ve o belediye başkanları ağlayarak görevlerine bırakmak zorunda kaldılar. Baskıcı yapı şimdi de 2019 seçimlerini almak için CHP’li belediye başkanlarını görevden el çektirmek istemektedirler. Hak, hukuk, adalet arayışımız sonuna kadar sürdürülecektir” diye konuştu.

10 Ara 2017 - 12:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.