CHP küresel güçlerin maşası

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, CHP’nin ABD’deki davayı sahiplenmesinin tam anlamıyla bir ihanet olduğunu ileri sürdü

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, CHP’nin ABD’deki davayı sahiplenmesinin tam anlamıyla bir ihanet olduğunu ileri sürdü. Sabri Öztürk, dava ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği iddialar ve açıklamalarla ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı. Amerika'daki davanın hukuk, adalet ve ticaretle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını, davının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle 'cambaza bak cambaza' oyunu olduğunu vurgulayan Öztürk, bu oyunla Türkiye'nin tüm dikkatinin bu davaya çekilerek Suriye'de ve Irak'ta Türkiye aleyhine yürütülmek istenen projeye hız verilmek istendiğini kaydetti. Sabri Öztürk, dava projesinin Amerikan yönetiminin bir bölümü tarafından yürütüldüğünü, malzemelerin temini görevinin de FETÖ ve CHP'ye verildiğini söyledi. ABD’deki yargılamanın bir tiyatro olduğunu, bunun en büyük ispatının da oyunculara sürekli başka rollerin verilmeye çalışılması olduğunu dile getiren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, söz konusu davanın Türkiye’ye karşı bir şantaj olarak kullanılmaya çalışmasından CHP’nin kendine bir fırsat çıkarmaya çalıştığı vurguladı. Sabri Öztürk, “Kimse Kılıçdaroğlu’nun sallayarak gösteri yaptığı belgelerin gerçekliğiyle ya da zamanlamasıyla ilgilenme zahmetinde bulunmuyor. Bunun sorgulanması gerekir.” dedi. CHP’nin söz konusu davayı sahiplenmesinin iyi niyetle açıklanmasının mümkün olmadığını kaydeden Sabri Öztürk, ahbaplarının servis ettiği sahte delillerle ülkesini suçlamaya çalışmasının CHP’nin ana muhalefet değil ana hıyanet partisi olduğunu da apaçık gösterdiğini söyledi. FETÖ’nun 15 Temmuz hain darbe girişimiyle başaramadığını şimdi CHP’yi kullanarak başarmaya çalıştığını vurgulayan Sabri Öztürk, CHP’nin ak ile karayı dün olduğu gibi bugün de ayıramadığını, zaten millî olmayan duruşunun da millilikten giderek uzaklaştığını söyledi.

FETÖ’nün 17-25 Aralık yargı darbe girişimlerinde de CHP’nin millî bir duruş sergilemek yerine dış güçlere maşalık ettiğini söyleyen Sabri Öztürk, küresel güçlerin FETÖ kanalıyla Türkiye’de oynamak istediği oyuna CHP’yi alet ettiğini ve CHP’nin de bu oyuna geldiğini ifade etti.

AK İLE KARAYI SEÇEMİYORLAR

“Bugün memleket, devlet söz konusu olduğunda Doğu Perinçeklerin, Ahmet Hakanların bile ‘Cumhurbaşkanımızı eleştirebiliriz ama küresel güçlere yedirmeyiz.’” dediğini hatırlatan Sabri Öztürk, gelinen bu noktada CHP’nin böyle bir refleksi bile ortaya koyamamasının manidar olduğu dile getirdi. Sabri Öztürk şunları kaydetti: “Bugün bir kez daha görülmüştür ki 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da yapamadıklarını bir de ABD mahkemesinde yapmayı deneyen küresel güç odakları yine memleketi diz çöktürmeye, memleketi güya istedikleri hizaya getirmek, kölelik düzenine çekmeye çalışmaktadırlar. Bunu gördüğü hâlde savcısı ve hâkimi FETÖ bağlantılı bir Amerikan mahkemesinden mandacılık ummak için de hain olmak gerekir.”

ÜLKEMİZİN ANAHTARINI FETÖ İLE CHP’YE Mİ TESLİM EDELİM?

ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i iade etmemek için türlü bahaneler üretmesinin tesadüf olmadığının bu son gelişmelerle bir kez daha kanıtlandığını belirten Sabri Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlatarak, “Şimdi bu şantaja boyun eğip ülkemizin anahtarlarını FETÖ ve CHP'ye mi teslim edelim?” diye konuştu.

Berkant PARLAK

09 Ara 2017 - 11:08 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.