CHP-İYİ Parti anlaştı

CHP, Aksoy’u destekleyecek CHP ile İYİ Parti, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için anlaştı. İttifak görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç...

CHP, Aksoy’u destekleyecek

CHP ile İYİ Parti, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için anlaştı. İttifak görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya gelirken, ittifak konusunda uzlaşıldı. Anlaşma kapsamında CHP Trabzon’dan aday çıkarmayacak, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’u destekleyecek.

Akşener-Aksoy yan yana

İYİ PARTİ Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştü. Akşener, Büyükşehir Adayı Aksoy, İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ü Genel Merkezdeki makamında kabul etti. Aksoy’un seçileceğine inandığını kaydeden Akşener, başarılar diledi. CHP ile İYİ Parti, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde anlaştı. İttifak görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya gelirken, ittifak konusunda uzlaşıldı. Anlaşma kapsamında CHP Trabzon’dan aday çıkarmayacak, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’u destekleyecek. İYİ Parti ise büyükşehirlerden Ankara, İstanbul ve İzmir’i CHP’ye bıraktı. Önce ittifak görüşmeleri kapsamında İYİ Partili Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi'nde geldi. Ardından, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun'dan oluşan bir heyet iki kez İYİ Parti'yi ziyaret etti. Bu ziyaretlerin ardından ise Kılıçdaroğlu ile Akşener CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yarım saatlik bir görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ittifak konusunda son noktayı koydu.

CHP ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak doğrultusunda, Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP'nin adayı desteklenecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, İzmir, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana'da İYİ Parti'nin aday çıkarmayacağını bildirdi.

Mersin'in iş birliği kapsamı dışında olduğunu, bu şehirde her iki partinin de kendi adayını çıkaracağını dile getiren Salıcı "Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep'te CHP aday çıkarmayacak, İYİ Parti'nin adayları desteklenecek." dedi. Bu iller dışında diğer illerde de CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği imkânlarının değerlendirileceğini ifade eden Salıcı, imkân varsa iş birliğinin yapılacağını, yoksa herkesin kendi adayını çıkaracağını söyledi.

AKŞENER’DEN BAŞARI DİLEĞİ

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüştü. Akşener, Büyükşehir Adayı Aksoy, İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ü Genel Merkezdeki makamında kabul etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener burada yaptığı açıklamada, “Adayımız Prof. Dr. Atakan Aksoy bilgisi, vizyonu, kişiliği ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığının en güçlü adayıdır. Ben kendini şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyor, Trabzon'a çok faydalı hizmetleri olacağına inanıyorum. Adayımızı tebrik eder, başarılar dilerim." dedi. Berkant PARLAK

14 Ara 2018 - 11:50 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.