CHP fındık için yürüyor

CHP’nin ‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı

Yürüyüş çarşamba günü Giresun’da son bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından fındık fiyatlarındaki düşüşü protesto emek amacıyla düzenlenen ‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişinin katılımıyla başlayan yürüyüş öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık üreticisinin çok mağdur duruma düşürüldüğünü belirterek, “Üretici bir yıl boyunca emek verdiği ürünün karşılığını alamıyor. Üretici bugün mağdur. Şu anda borçlarını ödeyemiyor, çocuğunu okula gönderemiyor. Fındığı Avrupalı bir alıcıya teslim ettik. Ve maalesef kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Biz sesimizi yükseltince Tarım Bakanı TMO’nun ödemeleri 15 günde değil peşin yapacağını açıkladı. Demek ki sesimizi yükseltince, hükümeti uyarınca istediğimizi alabiliyoruz. Bugün başlatacağımız yürüyüş de böyle olacak” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, fındık üreticisinin yanında olduklarını belirterek, “133 milletvekilimiz ve Genel Başkanımız adına fındık üreticisinin, Ordu’nun, Giresun’un, Karadeniz’in yanındayız. Sizi seviyoruz. Sizin sorununuz bizim sorunumuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yüzlerce kişi yürüyüşü başlatarak Giresun’a doğru yola çıktı. Yürüyüş çarşamba günü Giresun’da son bulacak. Yürüyüşe katılanlar arasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da bulundu.

19 Eyl 2017 - 11:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.