Cephanelik inşaatı bizim dışımızda!..

ORTAHİSAR Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplumda infiale neden olan tarihî Cephanelik’in yanındaki inşaatın devam etmesiyle ilgili “Devam kararı bizimle ilgili değil.” dedi. İmar Müdürü Fevzi Baytar bina yapımını takip ettiklerini belirterek, “Mevcutta küçülme vardı.” dedi. Şaşkınlığını gizleyemeyen meclis üyesi Davut Çakıroğlu ise “Ne yani binayı daha mı büyüteceğiz?” dedi.

ORTAHİSAR Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplumda infiale neden olan tarihî Cephaneliğin yanındaki inşaatın devam etmesiyle ilgili “Devam kararı bizimle ilgili değil.” dedi. Ortahisar Belediye Meclisinin dünkü oturumunda Meclis Üyesi Ali Sağır’ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Genç, “Daha önceden Anıtlar Kurulu kendi onayladığı projeye aykırı imalat yapıldığından bahisle burasının ‘kendilerinin yeniden bir karar alıncaya kadar ivedilikle durdurulması’ konusunda bize yazı yazdı. Bu yazıyı aldıktan iki saat sonra oradaki inşaatı durdurduk. Bu kez kurul 26 Şubat’ta bize gelen bir yazıyla birlikte kendi öngördüğü koşulların yerine getirilmesi kaydıyla çalışmanın devamı noktasında bir karar verdi. Bu karar doğrultusunda orada çalışma yürütülüyor. Şu anki boyutuyla bizim uhdemizde olan bir konu değil. Kararı veren de kuruldur.” dedi.

YAPI BÜYÜTÜLECEK Mİ?

Daha sonra Genç’in söz vermesiyle konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, “Biz binayı kontrol ediyoruz. Mevcutta küçülme vardı. Aykırı bir işlem varsa biz de ceza işlemi uygulayacağız.” dedi. Bunun üzerine söz alan Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu “Binayı büyültecek miyiz yani?” dedi. Başkan Genç ise “Oradaki aykırılık neyse ona göre hareket edilecek.” ifadesini kullandı.

Berkant PARLAK

06 Mar 2018 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

YAKUP SİVRİ - nasıl bir mantıksa anıtlar kurulunun yarısı trabzon dışından...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 12:05