ÇAYKUR’A tuhaf suçlama

ÇAYKUR’UN 2018 yılında 657 milyon 86 bin lira zarara uğramasının ardından Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirketin Türk çayı yerine Seylan ve Viet...

ÇAYKUR’UN 2018 yılında 657 milyon 86 bin lira zarara uğramasının ardından Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirketin Türk çayı yerine Seylan ve Vietnam çaylarını sattığı iddia edildi.

Bir yılda 3 kez genel müdürü değişen ÇAYKUR, 2018 yılında 42 milyon lira kâr beklerken, rekor zarara imza atmış ve 657 milyon 86 bin lira zarara uğramıştı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş ise, “ÇAYKUR’un zarar etmesi mümkün değildir. ÇAYKUR çay sektörünün bütünüyle özelleştirilmesi için bizzat iktidar eliyle zarar ettirilmektedir. ÇAYKUR üreticilerin ve çalışanlarınındır. ÇAYKUR’un yönetimi derhal üreticilere ve çalışanlara devredilmelidir.” çağrısı yapmıştı. Taş’ın bu çağrısı karşılıksız kalırken, ÇAYKUR’un zarar etmesiyle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.

DOĞU KARADENİZ’İN CAN DAMARI

Hürriyet’in Rizeli muhabiri İsmail Saymaz, ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirkete dikkat çekti. Saymaz, “ÇAYKUR, bu yıl 657 milyon 86 bin TL zarar etti. Herkes “Nasıl olur?” diye şaşırıyor. ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirket, Türk çayını satacağına, Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları Almanya’da satıyor. Hal böyleyken, ÇAYKUR’un ayakta kalması, bir mucize.” dedi. Çayın önemine de dikkati çeken Saymaz, “ÇAYKUR, 47 fabrikası ve 12 bin çalışanı ile, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz’i ayakta tutan can damarıdır. Biz Karadenizliler çay tarlasında üretici, fabrikada işçi ve emekli olarak, ÇAYKUR sayesinde ayakta duruyoruz. ÇAYKUR, gelecekte satılmak için mi zarar ettiriliyor?” sorusunu yöneltti. Öte yandan ÇAYKUR, kurumun uğradığı zarar, reklam ücretleri ve Avrupa distribütörü hakkında sessizliğini koruyor.

19 Ağu 2019 - 12:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ertan - Çaykur Rizespor oluyor da neden Çaykur Ofspor olmuyor,Çaykur iflas mı eder.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 12:36