Çalıştayı hem eleştirdi hem tebrik etti

Çevre Mühendisleri Odası  Ortahisar’ın gerçekleştirdiği “Sıfır Atık Çalıştayı”nı değerlendirdi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen, Ortahisar Belediyesinin öncülüğünde Trabzon’da gerçekleştirilen “Sıfır Atık Çalıştayı”nı değerlendirdi. Özmen, “Bu çalıştay sıfır atık çalıştayı değildi. Bu katı atık çalıştayıydı. Yarım güne sığdırıldığı için çalıştaydan çok verimli sonuçlar elde edileceğini düşünmüyorum. Evet, aksaklıklar vardı ama ortada verilmiş büyük bir emek de var. Ortahisar Belediyesini tebrik ediyorum. Büyükşehir tarafından yapılması gereken bir etkinlik olması gerekiyordu. Şehirde duyarlılık hat safhada Ortahisar Belediyesi tarafından gösterildi.” dedi.

“SIFIR ATIK İLE KATI ATIK AYNI ŞEY DEĞİLDİR”

“Sıfır Atık Çalıştayı”nda “atık bertaraf” masasında görev alan Özmen, çalıştayı gazetemize değerlendirdi. Özmen, “Sıfır atık nedir? Önce bunu öğrenmemiz gerekir. Bu çalıştay sıfır atık çalıştayı değildi. Bu katı atık çalıştayıydı. Atık denilince akla sadece üretilen çöp geliyor. Sıfır atık ile katı atık aynı şey değildir. Yarım güne sığdırıldığı için çalıştaydan çok verimli sonuçlar elde edileceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

“KAYNAĞINDA AKTARMA VE AYRIŞTIRMA YAPMIYORUZ”

Trabzon’un bugüne kadar bertarafını (depolama-yakma) nasıl yaptığını hatırlatan Özmen, “Tarihe baktığınızda ilk vahşi depolama ile deniz kenarlarına yapılmış. Daha sonra Sürmene Çamburnu Kutlular’da düzenli depolama sistemine geçilmiş. Ama orası tahmin edildiğinden çok daha hızlı bir şekilde dolmuş. Ne demek bu? Biz demek ki atık üretiyoruz. Kaynağında aktarma, kaynağında ayrıştırma yapmıyoruz.” dedi.

“ORTAHİSAR BELEDİYESİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Oluşturulan masalarda sorunların konuşulmasından çok herkesin çözüm ürettiğini belirten Özmen, “Şehirde atık bertaraf nasıl yapılacak, yapılamasına dair değil de genelde atığı azaltmaya dair çözüm önerileri vardı. Atığı birbirinden ayrı düşünüp, ayrı masalar oluşturmak doğru değil. Evet, aksaklıklar vardı ama ortada verilmiş büyük bir emek de var. Ortahisar Belediyesini tebrik ediyorum. Büyükşehir tarafından yapılması gereken bir etkinlik olması gerekiyordu. Şehirde duyarlılık hat safhada Ortahisar Belediyesi tarafından gösterildi.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Filiz YILDIRIM

21 Şub 2020 - 11:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.