Çakırgöl’le turizm 12 aya yayılacak

Özak, cazibe merkezi hâline gelecek 2 bin 500 metre yükseklikteki Çakırgöl Yaylası’nda incelemelerde bulundu

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak; Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’nin yeni cazibe merkezi hâline gelecek olan 2 bin 500 metre yükseklikteki Çakırgöl Yaylası’nda incelemelerde bulundu. Özak, “Çakırgöl’ü sadece kayak merkezi olarak düşünmemek lazım. Yolumuz 2019 yılında biterse inşallah Trabzon’a, Gümüşhane’ye, bölgeye ve Türkiye’ye güzel bir hizmet olacak. Turizm’de sadece yılın belli aylarını değil, 12 ayını doldurmuş olacağız.” diye konuştu. Maçka-Meryemana yolunu takiben Altındere Vadisi Millî Parkı’ndan yaklaşık 20 kilometrelik bir toprak yolda ilerledikten sonra ulaşılabilen 2 bin 500 metre yükseklikteki Çakırgöl Yaylası, kış turizmi açısından Türkiye’nin yeni cazibe merkezi hâline gelmeye hazırlanıyor.

TURİZME BÜYÜK KATKISI OLACAK

Çakırgöl’ün Trabzon turizmine, Karadeniz turizmine ve Türkiye turizmine çeşitlendirme açısından çok büyük katkısı olacağını belirten Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Çakırgöl’ü sadece kayak merkezi olarak düşünmemek lazım… Kış sporları, yazın yayla turizmi, trekking (doğa yürüyüşü), gölde balıkçılık, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve yine burada yöresel ürünler yetiştirilebilir. Türkiye kış turizmi açısından son derece önemli bir ülke, çok fazla miktarda dışarıya para veriyoruz. Küçük bir Avusturya 50 milyar dolar kazanıyor bundan. Bize gelen bir turist 700-800 dolar para bırakıyor. Oysaki bunu 2 bin dolarlara çıkarmak lazım. Bu da turizmi çeşitlendirmekle oluyor. Sadece deniz, kum, güneş olarak düşünememek lazım; Allah’ın verdiği bu nimetlerden faydalanıp buralara gelmek gerek.” ifadelerine yer verdi. Çakırgöl’de çirkin yapılaşma olmadığına dikkat çeken Özak, “Hem Gümüşhane’ye hem Trabzon’a çok önemli katkıları olacak. Ayrıca burada suyumuz, elektriğimiz var. Karayolları da sağ olsun yolu yapıyor. Turizm Bakanlığı da yap-işlet-devret modeliyle buraları verebilir. Trabzon’daki yatırımcılarımız da yerli ve yabancı turistlerimizi burayla ilişkilendirilebilirler. İleride helikopterle buraya yolcular taşınabilir.” dedi. Eski Bakan Özak, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Eskiden büyüklerimiz 3 ay yaylaya çıkarmış, biz şimdi 1 hafta çıkmak istiyoruz ama yaylada kalacak yerimiz yok. Çakırgöl’e çok güzel turizm tesisleri yapılacak. Bunun bütün planlaması yapıldı. Bizim burada bir laboratuvarımız var, yaz-kış data loggerlarla veri veriyor. Isısı, nemi, rüzgârı, kalınlığı ölçülüyor. Yolumuzu da gördük artık, inşallah 2019 biterse Trabzon’a, Gümüşhane’ye, bölgeye ve Türkiye’ye güzel bir hizmet olacak. Turizm’de sadece yılın belli aylarını değil, 12 ayını doldurmuş olacağız.”

2019 YILINDA YOLU BİTİRECEĞİZ

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Bakan’ımızın da anlattığı gibi Trabzon ve Gümüşhane için, ülkemiz için çok güzel bir proje olacak. Bizler de Karayolları olarak böyle bir görevi üstlenmiş olduk. 12 km’lik yolun aşağı yukarı 10 km’lik kısmını üst yapı seviyesine getirdik. Kalan 2 km Sümela (Meryem Ana) Manastırı’ndan dolayı biraz daha özenli çalışacağımız, dikkatli çalışacağımız bir kesim. İnşallah 2019 yılında da yolu bitirme noktasına getireceğiz.”

Filiz YILDIRIM

10 Ara 2018 - 15:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.