Büyükşehir’in durakları eleştirinin odağı oldu

TRABZON Büyükşehir Belediyesine ait kent merkezinde bulunan otobüs duraklarının bazılarının yerinden sökülerek yerine kalitesiz duraklar yerleştirilmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu. Alüminyum ve kaliteli yapıya sahip eski durakların sökülerek yerine tenekeden yapılan ucuz duraklar, dikkatleri ihale ayrıntılarına çevirdi.

TRABZON Büyükşehir Belediyesine ait kent merkezinde bulunan otobüs duraklarının bazılarının yerinden sökülerek yerine kalitesiz duraklar yerleştirilmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu. Alüminyum ve kaliteli yapıya sahip eski durakların sökülerek yerine tenekeden yapılan ucuz duraklar, dikkatleri ihale ayrıntılarına çevirdi. Değişime neden olan gerekçenin ise Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ihaleyle ilgili olduğu iddia edildi.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU...

Büyükşehir 120 otobüs durağı, 100 raket reklam panosu, 15 megalight ve 3 adet LED ekranın yapılması, montajı, bakımı, onarımı ve ilan ve reklam amaçlı kullanılmak üzere pazarlık usulü ile ihale yapılmış ve ihaleye tek firma girerek ihaleyi kazanmıştı. İhalenin ardından ihaleyi alan firma, kullanımı rahatsız ve ucuz durakları yerleştirmeye başladı. 10 yıllığına reklam alanlarını kiralayan ilgili firma, mevcut reklam alanlarını yenileriyle değiştirme şartını uygulamaya koydu. Ortahisar ilçesinde duraklarda değişime başlanırken yeni durakların kalitesizliği özellikle sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu.

BU İHALE DE PAZARLIK USULÜ

İLE YAPILMIŞ

Belediyelerin bu tür ihaleleri birçok ulusal ve yerel firmanın kıran kırana yarışarak yüksek bedeller ile kiralanırken bu ihalenin ilk oturumuna hiçbir firmanın katılmadığı ve ihalenin pazarlık usulüyle yapıldığı öğrenildi. Aylık 30 bin lira bedelle ihaleye çıkartılan reklam alanları 35 bin lira ile ihaleye katılan tek firma tarafından 10 yıllığına kiralanmış oldu. Hatırlanacağı üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Alanı’nda eski belediye binası zemin katındaki iş yerini özel şartlarla ihaleye çıkarmasını adrese teslim ihale olarak yorumlanmıştı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi “İhaleye hiçbir firma ve kişi girmedi. Pazarlığa açık bırakıldı. Dolayısıyla ihale adrese teslim değil.” şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamadan sonra adrese teslim ihalelerin dikkat çekmemesi için pazarlıkla mı yapıldığı yapılıyor sorusunu gündeme getirdi.

Berkant PARLAK

21 May 2018 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.