Büyükşehir Meclisi ve Başkan Zorluoğlu, ABD’yi kınadı

BAŞKAN ZORLUOĞLU, MECLİS’TEN ABD’Yİ KINADI Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Meclisi’nden ABD’deyi sert bir di...

BAŞKAN ZORLUOĞLU, MECLİS’TEN ABD’Yİ KINADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Meclisi’nden ABD’deyi sert bir dille kınadı. ABD Senatosu, 1915 Ermeni olaylarını “soykırım” olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti. Skandal bir karara imza atan ABD’ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Trabzonlu siyasilerden peş peşe kınama mesajları yayımlandı. Kararı hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “ABD artık tadını kaçırdı. Hey yıl temcit pilavı gibi bu sözde soykırım ile ilgili bir çaba sarf eder ve bunu gündeme getirir. ABD Senatosu’nda sözde soykırım ile ilgili bir karar alınmış. Elbette ki bu kararı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Kökten bütünüyle reddediyoruz. Kınıyoruz ve yok hükmündeki bu kararın siyasi, askeri ve ekonomik hiçbir alanda Türkiye’nin haklı ve kararlı duruşunu da etkilemeyeceğini Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis salonundan ilan ediyoruz.” dedi.

***

VALİLİK ESKİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ KAMBER ZORLUOĞLU’NU T.C. KONUSUNDA NASIL ELEŞTİRDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde İYİ Partili Davut Çakıroğlu’nun “T.C.” önergesinin meclisin kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili yetkisi olmadığı gerekçesiyle oy çokluğuyla reddetmesine ilginç yorumlar getirdi. Valilik Eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tabelasına Türkiye Cumhuriyetinin kısaltması olan T.C.’yi koymamakta ısrar edenler Diyarbakır Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na sorun bakalım hangi kanuna göre takmışlar oraya T.C.’yi. Sizlere yazıklar olsun...” dedi. Murat Zorluoğlu’nun Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili olduğu dönemde Belediyenin ön adına T.C. eklettiği fotoğraflar üzerinden Zorluoğlu’nu eleştiren Kamber, “Yazıklar olsun Başkan... Van’daki kanunlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları değil miydi? Trabzon’da başka Van’da başka kanunlar mı var?” dedi.

***

İYİ PARTİLİ ÇAKIROĞLU, REDDEDİLEN T.C. ÖNERGESİNİN ARDINDAN KİMLERİ SUÇLADI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine getirdiği T.C. önergesi Cumhur İttifakının oylarıyla reddedilen İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Büyükşehir yönetiminin işi savsakladığını ileri sürdü. Önergeyi değerlendiren komisyonun iş yoğunluğunun olmadığını belirten Çakıroğlu buna karşın önergenin 1 ayda meclise geldiğini savundu. Çakıroğlu, “İşi şimdi savsaklıyorlar neymiş meclisin görevi değilmiş. Daha ilk gün önerge verdiğimde hem ben hem Turgay abi itiraz ettik uyardık komisyona gitmemeli diye 1 aydır kaç kez sordum önerge neden gelmiyor diye meclis başlayalı 9 aldır o komisyona giden ilk madde diyebilirim. İşi yoğunluğu olmayan komisyon. Bu iş bal gibide o meclisin işi önerge İYİ partiden geldiği için ret edilmiştir.” diyerek tepki gösterdi.

***

CHP’NİN ORTAHİSAR ADAYLARI YAN YANA NE MESAJI VERDİ?

CHP’de kongre süreci başladı. CHP Ortahisar ilçe başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan isim Fatih Suat Oyman olmuştu. Ortahisar ilçe binasında yapılan basın toplantısı ile adaylığına ilan eden Oyman’ın ardından Ortahisar İlçe Başkanlığı için ikinci bir isim adaylığını ilan etti. Şenol Çoban ilçe binasında düzenlenen basın toplantısı ile aday olduğunu açıkladı. Basın toplantısına Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un yanı sıra CHP Ortahisar ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Fatih Suat Oyman da katıldı. Ortahisar için ilerleyen günlerde yeni adaylar çıkacak mı? Bunu zaman gösterecek. Fakat Ortahisar’ın iki adayı seçimin barış içinde geçeceği mesajını verdi.

***

ORTAHİSAR ZİRAAT ODASI BAŞKANI BEKAR NEDEN YAKINDI?

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, başına gelen olayla ilgili bekçilerin yeterince görev yapmadıklarından yakındı. Bekar, durumunu şu sözleriyle özetledi: “Gazipaşa Mahallesi’nde, bazı sarhoş ve kendini bilmez hadsizleri vurdumduymaz hareketleri yüzünden uyardım. Kendilerine bağırıp çağırdıktan bir kaç gün sonra, makam arabamı çizip berbat etmişler. Tabii gözüm görmedi, ama tahminim bu gruplar bunu yaptı. Kendilerini cezalandırmaya gücümüz ve cesaretimiz yeter. Ancak, devletin kanun ve yasaları var. Biz de oraya müracaat ettik. Bu haddini bilmezlerle böyle hesaplaşacağız. Ancak birde bir uyarım var. Devlet gece vatandaşın can ve mal emniyetini korumak için gece bekçileri tahsis etti. Çokta isabetli ve iyi bir uygulama. Ancak geceleri bu bekçiler nerelerde görev yaparlar, ne iş görürler diye de merak ediyorum. Lütfen yetkililer bu konuda daha duyarlı ve daha etkili önlem alsınlar. Sorumluluklarını kendilerine hatırlatıyorum.”

15 Ara 2019 - 11:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Rıdvan - Sayın Süleyman soylu görüşmenin ölçüsü nedir. Ben haklı talebim var. Sayın Süleyman soylu. Ben size mektup yazdığım halde ulaşamıyorum.5 dakika anlatacağım fazla değil. Telefonum 5412485183.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Aralık 11:00