Bütün vadiler taranacak

Zorluoğlu radikal kararlar almak için komisyon kurulacağını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, haziran ayının son meclis toplantısında Araklı’da yaşanan sel felaketi ile ilgili konuştu. Derelere ciddi anlamda hafriyat döküldüğünü ve bunun tehlike oluşturduğunu kaydeden Zorluoğlu, valilik bünyesinde bir komisyon kurulacağını söyledi. Zorluoğlu “Biran önce radikal kararlar alıp uygulamalıyız” dedi.

HAFRİYAT İÇİN DÖKÜM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ

Kurulan komisyonun 1 ay içerinde karar alacağını belirten Başkan Zorluoğlu “En önemli projemiz; kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyunu ayrıştırmak” dedi. Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun “Gülcemal hafriyat alanına dönmüştür” açıklamasına yanıt veren Başkan Zorluoğlu “Gülcemal bir hafriyat döküm alanı değil, dolgu alanıdır. Hafriyat için döküm alanları oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

BÖLGEDE SÜRATLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Araklı’da hayat normale dönene kadar çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Zorluoğlu “Araklı’da Büyükşehir Belediyemizin 20’ye yakın aracı var. Bir o kadar da başka araç tahsisi yaptık. TİSKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışma neticesinde içme suyu sorununu çözdük. Bölgede süratli çalışmalar gerçekleştirdik. Ulaşım, alt yapı ve yıkılan köprü geçici olsa da hizmete sunuldu” dedi.

TAMAMIYLA DOĞA HADİSESİDİR

Araklı Çamlıktepe Mahallesinde o gün metre kareye düşen yağmurun 13 kg olduğunu kaydeden Başkan Zorluoğlu “Ortalamanın çok altında. Orada dik bir yamaçtan çok büyük bir kütle, heyelan biçiminde yarılarak aşağı dereye indi. Set oluşturarak, şiddetli bir şekilde yapıları önüne alarak yıkıp, götürdü. Meydana gelen hadise yağışın yoğunluğuna bağlı değil, tamamıyla doğa hadisesi” diye konuştu.

BU KONU ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA KONUSUDUR

Kamuoyunda bir takım yanlış açıklamaların yapıldığına dikkat çeken Başkan Zorluoğlu “Meteorolojinin uyarılarına rağmen DSİ’nin, Büyükşehir’in ve ya Araklı’nın orada çalışma yaptırması mümkün değil. Meteorolojinin riskli gördüğü bölgeler orası değildir. Raporlar açıktır. Orada böyle bir facia olacağını uzmanların ön görmesi mümkün değildir. Bu konu adli ve idari soruşturma konusudur. Burada ihmal varsa elbette gereken yapılacaktır” dedi.

VALİLİK BÜNYESİNDE KOMİSYON KURULACAK

Valilik bünyesinde bir komisyon kurulacağını belirten Başkan Zorluoğlu “Büyükşehir belediyesi ve TİSKİ’nin de üyesi olacağı bu komisyon Trabzon’da ki bütün vadileri tarayacak. Dere içinde risk taşıyan yapıları tespit edeceğiz. Bunları 3 gruba ayıracağız. 1. Derece, 2. Derece, 3 derece risk taşıyanlar. Bu binaların yıkımları gerçekleştirilecek, TOKİ tarafından evleri yapılacak verilecek” dedi.

Filiz YILDIRIM

22 Haz 2019 - 12:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

LAZ - ortahisar taransın. çocuk yuvası yıkıldı vadide ama yerine belediye yapıldı. daha çok yakında.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 12:02