Bunlar nedir Rektör Bey!

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeybek’le ilgili ilginç iddialar yayınlandı

CUMHURİYET gazetesi, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’le ilgili ilginç iddialar yayınladı. GÜ Rektörü Zeybek, Samsun’dan getirdiği kız öğrencisi Ayşen Gönül Ekşioğlu’nu önce şirket üzerinden işçi olarak üniversiteye aldı, daha sonra akademisyen yaptı. İnanılmaz iddialara yer veren Cumhuriyet gazetesi, Zeybek’in ayrıca 17 dersten başarısız olan Sakarya Üniversitesindeki oğlunu da bir raporla Gümüşhane’ye aldırarak derslerden geçirdiğini iddia etti.

Taşeron firma üzerinden işçi olarak işe aldığı öğrencisini Kıbrıs’ta düzenlenen iş birliği toplantısına götüren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ayşen Gönül Ekşioğlu adlı genç kızı öğretim üyesi kadrosuna geçirerek okulda ders vermesini sağladı. Rektörün oğlunu da rektör olduğu üniversiteye naklettirdiği belirtildi. 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeybek, 25 Ocak 2016 yılında Gümüşhane Üniversitesinde rektör olarak göreve başladı. İddialara göre Rektör Zeybek, göreve başladıktan hemen sonra Samsun’dan öğrencisi olan 19 Mayıs Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden mezun Ayşen Gönül Ekşioğlu’nu işçi olarak 29 kişi ile birlikte Gümüşhane Üniversitesinde işe başlattı. Kurumsal iletişim biriminde 1300 TL maaşla çalışmaya başlayan genç kız, geceliği 40 TL’den üniversitenin misafirhanesinin 5. katında Rektör’e ait süit odanın yanındaki odada kalmaya başladı. Tezsiz yüksek lisansı bulunan Ekşioğlu ve kardeşi Ömer Faruk Ekşioğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılan Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek programa kayıt yaptırdı.

UÇAK BİLETLERİNİN ALINMASINI İSTEDİ

Temmuz 2017’de Girne Amerikan Üniversitesi tarafından Kıbrıs’ta düzenlenen ikili anlaşmanın imzalanması töreninde yer alan 4 kişilik heyete Ayşen Gönül Ekşioğlu’nu dâhil eden Prof. Dr. Zeybek, uçak biletlerinin üniversite bütçesinden alınmasını istedi. Gümüşhane Üniversitesi Şehir Planlama ve Mimarlık Bölümü bünyesinde Coğrafî Bilgi Sistemleri Programı açtıran Rektör’ün, Aralık 2017’de öğretim görevlisi alım ilanına üç öğretim görevlisi kadrosu koydurduğu da belirtildi. Kadronun açıklama kısmına Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü mezunu olmak ve en az 3 yıl alanında tecrübe sahibi bulunmak şartı getirterek Ayşen Gönül Ekşioğlu’nun yolunu açtı.

DERSLERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN GEÇİŞ YAPTI

Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ’in, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencisi olan oğlu Ahmet Alperen Zeybek’i de 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde rapor aldırarak, özel öğrenci statüsü ile Gümüşhane Üniversitesi Mimarlık Fakültesine naklettirdiği de kaydedildi. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezinden 10 Ağustos 2017 tarihli raporu aldığı dönemde 23 yaşında olan Ahmet Alperen Zeybek’e hastanenin göğüs hastalıkları bölümü yerine çocuk alerjisi polikliniğinden ağır astım tanısı ile rapor düzenlendiği iddia edildi. Okuldaki birçok öğretim üyesi hiçbir dönem astım ilacı kullanmadığını ileri sürdükleri Ahmet Alperen Zeybek’in Gümüşhane’de doktora hiç gitmediğini ileri sürdüler. Toplam 19 derse kayıt yaptırdığı ileri sürülen Alperen Zeybek’in, 15 dersten geçtiği belirlendi.

17 Eki 2018 - 11:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

04

Mete - Sırf akp li diye adamı rektör yaparsan böyle olur

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Ekim 11:13
03

meramtip - lise mezunu mudurleride gorduk hastanelerdeki lisemezunu bolum sorumlularinida yazin millet duysun.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Ekim 11:13
02

İmlasizzzz - Öğrencisiydim muhafazakar bilinirdi yazıklar olsun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 11:13
01

rizegümüş - birileri istediğini alamamış ağlamış. adam basmış birilerinin kuyruğuna. dirabzon mafyaciklari sizi

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 11:13