Bu öfke anlamsız

2016 tarihinde vefat eden Fenerbahçe tribün lideri Sefa Kalya’nın adını yaşatmak kapsamında ‘81 ilde 81 Sefa Kalya Kütüphanesi projesi içerisinde Araklı Taştepe Orta Okulu kütüphanesi de yer aldı.  Açılan kütüphanenin tabelası Trabzonspor taraftarı olduğu söylenen vatandaşlar tarından parçalandı. Kütüphane gelen tepkiler üzerine boşaltıldı.

KTÜ Genç Fenerbahçe taraftarları tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde vefat eden Fenerbahçe tribün lideri Sefa Kalya’nın adını yaşatmak ve Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün projesi kapsamında ‘81 ilde 81 Sefa Kalya Kütüphanesi projesi içerisinde Arkalı Taştepe Orta Okulunda açılan kütüphanenin tabelası Trabzonspor taraftarı olduğu söylenen vatandaşlar tarından parçalandı. Kütüphane gelen tepkiler üzerine boşaltıldı.

Kütüphane tabelasını indiren Trabzonsporlu olduğu söylenen taraftarlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda,“ Okul müdürünün de malum grup tarafından eksik ve yanlış bilgi verilerek yanıltıldığını öğrendiğimiz bu olayda gereken yapılmıştır.” sözlerinin yer aldığı ve kütüphane tabelasına yapılan saldırının açıkça göründüğü bir fotoğraf paylaşıldı. Başka bir taraftar sayfasının paylaştığı paylaşımda ise, “Trabzon'da her zaman öncelik bordo mavi renklerdir. Kütüphanede olsa hiç bir şekilde şehrimizde sarı lacivert renkleri kabul etmiyoruz. Yeni okul dönemi öncesinde bu okulumuzda okuyan kardeşlerimiz için Trabzonsporlu abileri olarak kütüphaneyi düzenlemek için iletişime geçeceğiz.” ifadelerine yer verildi. KTÜ GFB tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon'da gerekli resmi kurumlardan izin alınarak yaptırmış olduğumuz kütüphane, milli eğitim müdürlüğü ve adı geçen okul çalışanlarına gelen tepkiler sebebiyle iptal edilmiştir.” şeklinde oldu.

Fatoş BATMAN

22 Haz 2018 - 11:50 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Gürhan Bahadır - Bu ülkede genelde ilgililer bilgisiz, bilgililerde ilgisiz olduğundan sonuca yorum yapılmakta. Bu şehrin insanı asla cahil değil ve seviyesizleşmemiştir. Kök neden, hakkımızı yiyenlerin ve kirli ellerin kitaplara bulaşmasına verilmiş bir tepkidir ve yapanları destekliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:50
02

Resneli Niyazi - tepki aşırı olabilir, maksadını aşmış olabilir, hâttâ bazı görüşlere göre haksız da olabilir ama asla anlamsız değil. haberin dilini yadırgıyor ve reddediyorum. her olayı bağlamında ve arka planıyla birlikte değerlendirmek gerekir. merhum mümin aydının adını trabzonsporlular bile bilmezken, i̇stanbulda fenerbahçe taraftarı trabzonsporlulara hâlâ sürmenedeki kurşunlama hadisesinin sebep ve failini soruyorlar. barış ve kardeşlik uğruna tokatlana tokatlana zalime uzatacak üçüncü bir yanağımız yok. i̇kisi de tokat izinden kıpkırmızı olmuşlar, siz kimin türküsünü söylüyorsunuz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:50