Bu köyün yönetimi kadınlarda

Rize'nin İkizdere ilçesi Çağrankaya köyünde muhtarlığı kazanan Endam Biber, 4 azası da kadınlardan seçti. Seçimi kadınların gücüyle kazandığını belirten Biber, " Kadınların gücü, kendisini gösterdi" dedi.

Hollanda ile Japonya'da uzun yıllar yaşayan ve bir dönem özel okullarda İngilizce öğretmenliği yapan Endam Biber, 6 yıl önce memleketi Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya köyüne döndü. 'Modern Japon savaş sanatı' aikido da yapan Biber, köyünde aday olduğu muhtarlık seçimini rakibine karşı 2 oy farkla kazandı. 4 azası da kadınlardan oluşan muhtar Biber, köyde kadınlara bağ ve bahçe işlerinde yardımcı olmasının yanı sıra öğrencilere de İngilizce eğitimi vermeye hazırlanıyor. Azaları ile birlikte köyün altyapı sorunlarını çözmek için kolları sıvayan muhtar Biber, köye servis imkanı sağlayıp, cami ve mezarlıkların bakımı için de çalışma başlattı. Arapça, İngilizce, Felemenkçe, Japonca ve Almanca da bilen muhtar Biber, kadın azalarla birlikte köyde sosyal projeler hazırlığına başladı.

KADINLARIN GÜCÜ KENDİNİ GÖSTERDİ

Endam Biber, 6 yıl önce döndüğü köyde hiçbir şeyin değişmediğini görünce muhtar adayı olmaya karar verdiğini anlatarak, "Köyde, eğitiminden iş yapma hevesine kadar her şey geri gitmiş. Eskiden insanımız daha bir çalışkandı. Köy için güzel şeyler yapabilirim, diyerek, yola çıktım. Ailemizden aday var, diye bazı karşı duruşlar oldu; ama kadınlar beni destekledi. Kadınların gücü kendini burada gösterdi. Erkekler söz verdi mi bazılarında cayma oluyor ama kadınlar sonuna kadar benimle oldu. Bu seçimi kadınlarla beraber aldım. Ailemden sanatçı olan Altay da günübirlik oyunu kullanmak için geldi ve döndü. Onun da desteğini arkama aldım. Herkese teşekkür ediyorum. Benim kişisel bir çıkarım yok. Onlara hizmet etmek için bu göreve talip oldum." diye konuştu.

İLKİ BAŞARDIK, DEĞİŞİM YAPTIK

Önceki dönemlerde muhtarlık yapanların kadın azaları olmadığını da kaydeden Endam Biber, "Ben de bir tepki olarak hepsini kadın olarak seçtim. Bir ilki başardık, bir değişim yaptık. Göreve gelir gelmez en büyük vaadim, servis koymaktı; bunu yaptık. Cami ve mezarların temizliği ile devam edeceğiz. Yollarımızda sorunlar var, onları yapacağız. Elektrik direklerimiz eksik, bazı yerlerde hiç yok. Bunlarla ilgileneceğiz. Hafta sonları köyümüzdeki öğrenmek isteyenler için İngilizce dersi vereceğim. Köyümün insanları, her şeyin en iyisini hak ediyor." ifadelerini kulandı.

20 Nis 2019 - 12:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.