Bu da eğitim vurgunu

Trabzon’da 10 yıl önce çocuklarını özel bir dershaneye kaydettiren 10 aile, dolandırıcılık mağduru olduklarını ileri sürdü. Kendilerine imzalattırılan senetler yüzünden mağdur olduklarını savunan aileler, “Daha fazla vatandaşı mağdur etmemesi için şebeke ağı ortaya çıkarılmalı.” dediler

Trabzon’da 10 yıl önce çocuklarını özel bir dershaneye kaydettiren 10 aile, dolandırıcılık mağduru olduklarını ileri sürdü. Kendilerine imzalattırılan senetler yüzünden mağdur olduklarını savunan aileler, “Daha fazla vatandaşı mağdur etmemesi için şebeke ağı ortaya çıkarılmalı” dediler.

HAYATLARININ ŞOKUNU YAŞADILAR

Trabzon’da 10 yıl önce çocuklarını özel bir dershaneye kaydettiren 10 aile, yıllar sonra gelen icra dosyalarıyla hayatlarının şokunu yaşadı. Çocuklarının eğitimi için senet imzaladıklarını ve ödeme yaptıklarını kaydeden aileler, yaptıkları ödemelere rağmen senetleri geri alamadıklarını bugün ise icralık olarak büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler. Mağdur edildiklerini öne süren Reşit Yılmaz, “2012 yılında Trabzon’da Matematik Hastanesi adlı dershaneye çocuklarımı kayıt ettirdim.4 bin 500 TL toplam ücret karşılığında parayı ödedim. Buna karşılık bana senet imzalattılar. Sonra senedi geri alamadım. Türlü bahanelerle senedim bana geri verilmedi. 2017 yılında Adıyaman İcra Dairesinden Jale Taşkıran adına tarafıma 5 bin 500 TL’lik icra başlatıldı ve davamız devam etmektedir.” dedi.

SENETLERİ GERİ VERMEDİLER

Aynı dershane yüzünden mağdur edildiğini savunan Gülnur Bayram ise, “2009 yılı içerisinde kızlarımı Ferdi Eğitim Kurumları Matematik Hastanesi adlı dershaneye yazdırdım. Kayıt işleri sırasında dershanede sekreter olan Jale isimli bayan, bana evraklar imzalattırdı. Ücret olarak 4 bin 200 TL’ye anlaştık. Buna karşılık senet imzalatıldı. Ödeme yapıldıktan sonra senedimi geri alamadım. 2018 yılında Ankara İcra Hukuk Mahkemesinden tarafıma Jale Taşkıran 94 bin 200 TL icra göndermiştir. Bizim de davamız devam etmektedir.” diye konuştu.

DOLANDIRDILAR

Selim Erdoğan ise, “Boşanma davası açtığım eşim Fatma Erdoğan, Jale Taşkıran ile ortak hareket edip sahte evrak düzenleyerek beni borçlandırdılar. Adıyaman ilinden tanımadığım Jale Taşkıran tarafından tarafıma 150 bin TL icra takibi başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı. Çiğdem Akdin de benzer şekillerde mağdur edildiklerini ileri sürerek, “ 2013 yılında kızımı ferdi ve jale taşkıran'ın açmış oldukları kreşe kayıt yaptırdım. Yıllık 4 bin TL ücretle anlaştık. Bana senet imzalattılar. Sonra senedimi geri alamadım.2019 Ankara 4. icra hukuk mahkemesine Ferdi Taşkıran tarafından 5 bin 700 TL icra takibi başlatılmıştır. Davam devam etmektedir.” dedi.

‘YARDIM’ ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Serap Mutlu Eyüpoğlu, Nihat Abanoz, Davut Kibritçioğlu ve Çetin Yazıcı da benzer şekillerde mağdur edildiklerini ileri sürdü. Dolandırıcılık mağduru olduğunu öne süren vatandaşlar yaptıkları ortak açıklamada, “Bu dolandırıcıların daha fazla vatandaşı mağdur etmemesi için şebeke ağı ortaya çıkarılmalı. Yardım istiyoruz.” çağrısında bulundular.

HABER: Nesrin BAYRAM

14 Eyl 2019 - 13:08 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.