Brunson’un tahliyesi tartışılıyor

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması siyasetin gündemine otu...

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması siyasetin gündemine oturdu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Türk yargısı bağımsızlığını bir kez daha kanıtlamış.” derken CHP ve İyi Parti eleştirdi. CHP PM Üyesi Halûk Pekşen “Vicdanlar sızladı.” dedi. İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ise “Bari rahipler mübadelesi olsaydı.” diye eleştirdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında çıkan kararı değerlendirdi. Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldıran mahkeme, Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞI KANITLANDI

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Cora, “Brunson ülkemizde suç işlemiş, yargılanmış ve ceza almıştır. Karar kesinleşmemiş olsa da aldığı ceza ile tutuklu kaldığı süre arasında orantılılık mevcuttur. Türk yargısı bağımsızlığını bir kez daha kanıtlamış, tüm siyasî mülahazaları boşa çıkarmıştır.” dedi.

PEKŞEN: ANAYASA ÇÖP, HUKUKÇULAR SUS PUS OLDU!

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eski Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson’un serbest bırakılması ile ilgili bazı iddialar ortaya attı. Pekşen, “Daha mahkeme davayı görmeden ABD gazeteleri papazın tahliye edileceğini yazmıştı. Bir ülkenin ve o ülkedeki adaletin düşürüldüğü durumu bundan daha iyi ne anlatabilir! Adalet sistemi, bir tek adam için insanlığın vicdanını sızlatmıştır.” dedi.

BİR TEK ADAM İÇİN İNSANLIĞIN VİCDANI SIZLATILMIŞTIR

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson serbest bırakıldı. Ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Brunson’un serbest bırakılmasını eleştiren Pekşen, “Daha mahkeme davayı görmeden ABD gazeteleri papazın tahliye edileceğini yazmıştı. Bir ülkenin ve o ülkedeki adaletin düşürüldüğü durumu bundan daha iyi ne anlatabilir ki? Hiç kimsenin en küçük bir inancı kalmadığı adalet sistemi, bir tek adam için insanlığın vicdanını sızlatmıştır.” diye konuştu.

İktidarı suçlayan Pekşen, “Bir siyasî iktidar düşünün; ‘Anayasa ve yasa tanımam!’ diyor. Anayasa çöp, hukukçular sus pus oldu. Elbette vah ülkem vah demeyeceğiz. Bu günler geçecek, Türkiye çağdaş ve uygar bir hukuk devleti olmayı başaracaktır. Çürümüş bir siyasî gücün zulmüne teslim olmayacağız.” şeklinde konuştu.

KUVVETLİ: BARİ RAHİPLER MÜBADELESİ OLSAYDI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, papaz Andrew Craig Brunson’un tahliye edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Keşke rahipler mübadelesi ile sorunu çözebilseydiniz.” dedi. Kuvvetli, şunları söyledi: “Beyler, bu Rahip Brunson eğer casus değilse neden tutukladınız? Casus ise neden salıverdiniz? Serbest kalması başarıdır diyen a haber gibi mi düşünüyorsunuz? Esasında demokratik ülkelerde bu tür olaylar istifayı gerektirir. Yoksa aranızda demokrasiye inanan ve içselleştiren kimse yok mu? Dünün casusu bugün pirüpak olarak ülkesine uçtu! Keşke rahipler mübadelesi ile sorunu çözebilseydiniz.”

14 Eki 2018 - 11:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

osman - vicdanımız siyasi manuplasyon sayesinde sızlamış, adalete darbe olarak tarihin sayfasında yerini alacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ekim 11:51