Biz turiste böyle bakarız

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinden Trabzon’a turist olarak gelen Mizine hanım kalp krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. Panagia Otelde kalan ve hasta...

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinden Trabzon’a turist olarak gelen Mizine hanım kalp krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. Panagia Otelde kalan ve hastalık anında otel yetkililerinin yoğun hassasiyetiyle hastaneye kaldırılan Mizine hanım’ın çocukları yoğun ilgi karşısında ne diyeceklerini şaşırdı. Turzim İl Müdürü Ali Ayvazoğlu aynı gece hasta kadını hastane hastane gezdirerek yardımını esirgemezken Ahi Evren Hastanesi hekimleri de seferber oldu. 3 damarı tıkalı olan Mizine hanımın bir damarına stent takıldı. Sağlığına kavuşan Mizine hanım ve çocukları bugün Cidde’den gelecek olan özel uçakla Suudi Arabistan’a dönüyor. Dün Mizine hanımın oğlu Muhammed ile hastanede konuştuk.

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah sağlık afiyet versin anneye.

Yabancı memlekette hastalandı zorluk çektiniz mi?

“Orda burada fark etmiyor, sanki ben kendimi Türk gibi hissettim. Allah şahidim olsun. Olay olduğundan beri şu ana kadar hiç fark etmedi. Bize hep yardımcı oldular. Oteldekiler sanki profesyonel insanlar gibi hazır oldular. Her yerde bize yardım ettiler. Ambulanstan taşınıp buraya getirilene kadar hep bize yardımcı oldular. Oteldekilerin hepsi kardeşim. Hepsi yardımcı oldular. Ben kendimi hiç yalnız hissetmedim. Otelden giriş ve çıkışlarda her zaman benimle üç dört kişi oluyordu. Tanıyan tanımayan herkes soruyordu. Allah’ıma şükrediyorum. Allahtan sonra Muharrem Bey, Bahar Hanım ve İsmail Beye çok müteşekkirim.”

Trabzon’da böyle bir ilgi bekliyor muydu?

“Dört beş sene önce İstanbul’daydım İlk defa Trabzon’a geliyorum. İstanbul ve Trabzon çok fark ediyor. Burada insanlar bize karşı daha sıcak. Yetkililer bizleri ve sorunlarımızı çok önemsiyor. “

Ali Bey (Ali Ayvazoğlu) gece yarısı anneyi hastane hastane gezdirmiş. Kaç kez ziyaretinize gelmiş?

“Ben çok güzel duygular hissettim. Ali Bey’in olsun buraya çok defa gelmesi bizi çok memnun etti. İnsanlar maddi manevi hiçbir şey eksik etmedi. Bu insanlar bize gönülden yardım etti. Bu insanlar bizim kardeşimiz gibi. Hepimiz kardeşiz ama sıkıntılı günde kardeşin olması önemli. Sizin gelmeniz kardeşliğinizi gösteriyor. Şu anda Trabzon’da beşkardeşiz hepsi annemizin yanında. Trabzon’un bu misafirperverliğini hiç unutmayacağız.”

27 Tem 2017 - 11:34 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.