Bir gecede 20 milyon dolar toplamışlar

ÖĞRENCİ YURDUNDA TOPLANMIŞLAR Trabzon’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir gecede 20 milyon dolar toplandığı ileri sürül...

ÖĞRENCİ YURDUNDA TOPLANMIŞLAR

Trabzon’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir gecede 20 milyon dolar toplandığı ileri sürüldü. Moloz’da bir öğrenci yurdunda düzenlen toplantıda örgüte yardım yaptığı iddia edilenler arasında kuyumcu, müteahhit, mühendis, doktor, otomotivci, gıda ve kömür sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı belirlendi. Gözaltındakilerin bir kısmının örgütün haberleşme sistemi olan ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.

HAMİLE BYLOKÇU SERBEST BIRAKILDI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 52 şüpheli hakkında çıkardığı yakalama kararın ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerinde ve işyerlerinde aramalar yapılan şüpheliler arasında ByLokçu olduğu belirlenen S.P. adlı kadının da olduğu ancak doğumuna 10 gün kaldığı için serbest bırakıldığı öğrenildi.

TRABZON’DA FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir gecede yaklaşık 20 milyon dolar toplandığı belirlendi. 52 kişi hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

İKİ ŞUBE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLEDİ

Trabzon’da önceki gün FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 52 şüpheli hakkında çıkardığı yakalama kararın ardından harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı olarak baskın düzenledi.

ÖĞRENCİ YURDUNDA PARA TOPLAMIŞLAR

Moloz’da bir öğrenci yurdunda düzenlen toplantıda örgüte himmet adı altında bağışlar yaptığı iddia edilen şüpheliler arasında kuyumcu, müteahhit, mühendis, doktor, otomotiv, güvenlik, taşımacılık, gıda, ilaç ve kömür sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı belirlendi. Örgütün mütevelli heyetinde olduğu belirlenen iş adamlarının bir kısmının örgütün şifreli haberleşme sistemi olan ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

DEVLET ŞEFKAT ELİNİ BYLOKÇU KADINA GÖSTERDİ

Evlerinde ve işyerlerinde aramalar yapılan şüpheliler arasında ByLokçu olduğu belirlenen S.P. adlı kadının da doğuma 10 gün kaldığı için serbest bırakıldığı öğrenildi. S.P. adlı kadının eşi B.P.’nin de ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Bu arada iş adamlarına yönelik operasyonların devam edeceği ileri sürüldü. Enis YILDIRIM

24 May 2017 - 11:57 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.