BİK Genel Müdür Yardımcısı basınla buluştu

“YEREL GAZETELERİN GÜÇLENMESİ YAŞAMASI LAZIM” Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Basın İlan Kurumu olarak asıl görevlerinin bas...

“YEREL GAZETELERİN GÜÇLENMESİ YAŞAMASI LAZIM”

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Basın İlan Kurumu olarak asıl görevlerinin basının gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek gelişen şartlara mutlaka ayak uydurulması gerektiğini söyledi.

Trabzon’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Canbey, gazetecilerin sorunlarını dinlerken yerel basının güçlenmesi, yaşaması gerektiğini söyledi. Trabzon basının önde gelen iller arasında bulunduğuna dikkat çeken Canbey, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde basının önemine vurgu yaparak gazetelerin bu yönde attıkları başlıkları bir kitapta topladıklarını kaydetti.

Canbey, “Trabzon ülkemizin amiral gemilerinden bir tanesi. Hem sporu hem basını ile önemli bir yerde. Trabzon basını önde gelen iller içerisinde. Trabzon’un önemli bir markası Trabzonspor. Şehre çok önemli değer katıyor. 15 Temmuz Darbe girişimi döneminde Trabzon basını attığı başlıklar ile verdiği mücadele ile örnek bir şehir olduğunu göstermiştir. Kamyonlarla tırlarla yapılan mücadeleyi biliyoruz. Meydanlarda verilen mücadeleyi biliyoruz. Basının attığı başlıkları iyi biliyoruz. Atılan başlıkları bir kitapta topladık Anadolu basınının, yaygın basının önemli bir mücadele verdiği darbeler tarihinde tektir. Herkes tek yumruk halinde darbe ile mücadele etti ” dedi.

Kurumun 56 yıldan beri resmi ilan ve reklamlara aracılık ettiğini kaydeden Canbey “1961 yılından bu yana resmi ilan ve reklamlara aracılık ediyoruz. Devletin bir nevi resmi ilan ajansı gibi çalışıyoruz, aracılık ediyoruz. Basına destek sağlıyoruz. İnternetin hayatımıza girmesi ile bambaşka bir ortama girdik. Öngörülere göre 30-40 yıl içerisinde basılı mecraların ciddi anlamada azalacak. Bu olacaksa bizim buna hazır olmamız lazım. Basılı mecralarda kendilerini dönüştürerek yeni imkanlar oluşturabilirler. Değişim şart bunu da yakalamamız lazım bunu yakalayamazsak önümüzde ki dönem de basılı mecraları zor bir dönem bekliyor. Her geçen gün hem tirajlarda hem de reklamların yayınlandığı mecralar olarak baktığımız da ciddi düşüşler var” diye konuştu.

"TİRAJ SORUNU ARTIK DÜNYANIN SORUNU"

Kurum olarak asıl görevlerinin basının gelişmesi olduğunu kaydeden Canbey, internet siteleri üzerinde çalıştıklarını ifade ederek “İnternet siteleri üzerinde çalıştığımız, kanun hazırlığı yaptığımız nihayete erdiremediğimiz bir konu. Önümüzdeki dönemlerde muhtemelen bunlar yine gündeme getirilecek ve bu konuda yol alınacak. Gündemimiz de olan fakat bir türlü sonuçlandıramadığımız bir konu. Biz internet mecralarında çalışan arkadaşlarımızın da bir gazetecilik mesleğini icra ettiğini biliyoruz. Fakat bunlar hangi şartlar gazeteci olarak kabul edilecek? Siteler hangi şatlar gazete olarak kabul edilecek. Bu sitelerde çalışanlar sarı basın kartı alacak mı ? gibi kriterler var. Bu sorularla ilgili cevaplanması gereken çalışmalar var. Bizim asıl görevimiz basının gelişmesi. Projeler üretmeye gayret ediyoruz. Tiraj sorunu artık dünyanın sorunu. Bununla ilgili sorunları da aşmaya çalışmak lazım. Biz bu konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Yerel gazetelerin güçlenmesi yaşaması lazım” ifadelerini kullandı.

09 Ağu 2017 - 13:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.