Beşikdüzü CHP’de Yenigün dönemi

CHP Beşikdüzü 36. Olağan İlçe Kongresi, Beşikdüzü Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Kadem Karadeniz’in aday olmadığı kongrede, Şakir Yenigün ve Ali Cora’nın listeleri yarıştı. Şakir Yenigün, 40 oy alarak yeni ilçe başkanı seçildi.

CHP Beşikdüzü 36. Olağan İlçe Kongresi, Beşikdüzü Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. Mevcut İlçe Başkan Kadem Karadeniz’in aday olmadığı kongrede, Şakir Yenigün ve Ali Cora’nın listeleri yarıştı. Şakir Yenigün, 40 oy alarak ilçe başkanı seçilirken diğer aday Ali Cora 30 oy aldı. Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını İl Başkanı Turgay Güngör’ün yaptığı kongrede çalışma ve gider raporları ayrı ayrı okunarak ibra edildikten sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Bu bölümde konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Fındık üreticisinin sorunları ve çözüm önerileri Genel Başkanımız tarafından 6 madde hâlinde açıklanmıştır. Fındık sorunlarını da CHP olarak biz çözeceğiz. Düzce İlçe Başkanımız beni aradı. Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alımlarını durdurduğunu söyledi. Trabzon’da bir araştırma yaptık hemen. Bu akşamdan itibaren TMO Trabzon’da da fındık almayacak. Bu konun takipçisi olacağız.” dedi.

PEKŞEN: HERGÜN YENİ BİR YOLSUZLUK DOSYASI AÇIKLIYORUZ

Kongrede konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Her gün yeni bir yolsuzluk dosyası açıklıyoruz. Hiç yüzlerinin kızarmasını beklemeyin. Saniyelik, dakikalık yalan söylerler. Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur ama hiçbir hırsızın yüzü kızarmaz. Bütün rüşvet zincirine hâkimler maşallah ama hiç utanmıyorlar. Kamuoyuna yalan söylemeye devam ediyorlar. Mecliste önerge verip hadi araştıralım dedik. AKP’lilerin oylarıyla reddettiler, araştırılmasın dediler. Bundan sonra ne olacak? Bu iktidar bir daha orada oturamayacak.” dedi.

“Notayı bir tek velet için verdiler.” diyen Haluk Pekşen, “Askerin başına çuval geçirdiler, nota vermediler. Ülkenin en önemli kamu bankasının genel müdürünü tutukladılar, nota vermediler. Burnumuzun dibindeki eli kanlı terör örgütüne olmadık yardımı yaptılar, silah verdiler yine nota vermediler. Notayı bir tek bir velet için verdiler. Şimdi o velet bir bir itiraf edince başladılar onunla kavga etmeye. Aynı geçmişte FETÖ ile olduğu gibi. Aynı kepazelik, aynı aymazlık, aynı utanmazlık. Birazcık onur birazcık.” diye konuştu. “O davanın sonucunda o yolsuzluğun içinde iktidarın var olduğunu ortaya koymayacaklarını mı zannediyorsunuz?” diyen Haluk Pekşen, “Halka ne kadar yalan söyleyeceksiniz? Daha ne kadar yalanlarınızla kandıracaksınız? Gelen tehlikenin farkında mısınız? İran 30 yıldır ambargoyu kaldırmanın mücadelesini veriyor. Niye? Parası var mal alamıyor. Çünkü o Swift dediğiniz o sistemden çıkardılar. Ne mal satabilirsiniz ne mal alabilirsiniz. Bu ne demektir biliyor musunuz? Türkiye’nin ekonomik olarak diz çökmesi demektir. Türkiye’yi getirdikleri nokta bu noktadır. Yakın dönemde bu ağır ekonomik çöküşün faturasını sokaktaki vatandaş ödeyecektir.” dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, partiye katkılarından dolayı Kadem Karadeniz’e bir plaket verdi. Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Çift listenin yarıştığı kongrede 78 delegenin 70’i oy kullandı. Şakir Yenigün 40 oy alarak ilçe başkanı seçilirken, diğer aday Ali Cora 30 oy aldı. Şakir Yenigün başkanlığında oluşun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Lale Gözaçan, Celal Kurt, Hüseyin Yayla, Hülya Öztürk, Adem Yardım, Hüsemettin Çetinkaya, Koray Kukul, Ahmet Kıran, Hasan Gözaçan, Turhan Bahar, Hakkı Kardal, Tamer Aydın. Hasan BAHADIR

01 Ara 2017 - 11:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.