Beşikdağ Teleferikle buluştu

Beşikdüzü teleferikte tellere yerleştirilen kabinlerin ilk deneme sürüşleri yapıldı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Beşikdağ’ını teleferik ile buluşturan dev projede tellere yerleştirilen kabinlerin ilk deneme sürüşleri yapıldı. 3100 metre uzunluğunda iki kabinli var gel sistemiyle çalışacak teleferiğin her kabini 55 kişi kapasiteli olup, saatte yaklaşık 250-300 kişiyi deniz seviyesinden Beşikdağı’na sıfırdan 535 metre rakımına 10 dakikalık seyahatle çıkaracak. Beşikdağı’nda ’Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi’ adı altında bir turizm destinasyonu oluşturmaya çalışan Başkan Bıçakçıoğlu, yapılacak tesislerle birlikte maliyeti 100 milyon TL’yi bulacak. Başkan Bıçakçıoğlu, Körfez ülkelerinden gelenlerin Trabzon’a ilgisine dikkat çekerek, "Trabzon’da turizm dendiği zaman sadece Sümela Manastırı, Uzungöl’ü hatırlıyoruz. 3, 4 ve 5. destinasyonları bu bölgede oluşturmak zorundayız. Biz Beşikdüzü olarak bu konuda iddialıyız. Trabzon’un batısında, Giresun-Trabzon sınırında bir cazibe merkezi, bir çekim merkezi olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi.

Hasan BAHADIR

20 Oca 2018 - 14:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.