Beş yıllık hasret sona erdi

RESMİ nikâhı bulunmadığı için 'vize ihlali' nedeniyle Türkiye'den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuştu. Türk vatandaşı olan Ali Osman Dalgıç (65) ile imam nikahı ile evelenen Lali Türkiye’de yaşadığı süreyi ihlal ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmişti.

RESMİ nikâhı bulunmadığı için 'vize ihlali' nedeniyle Türkiye'den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuştu. Türk vatandaşı olan Ali Osman Dalgıç (65), yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu Lali Gaprındashvili ile Türkiye’de tanışarak dinî nikâhı ile evlendi. Bu evlilikten 5 çocuk dünyaya getiren anne Lali Gaprındashvili, Türkiye’de yaşadığı süreyi ihlal ettiği güvenlik güçlerinde tespit edilince, Türkiye'den 5 çocuğuyla birlikte sınır dışı edildi. Tır şoförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Ali Osman Dalgıç, maddi durumu iyi olmadığı için eşinin ‘vize ihlali’ nedeniyle ödemesi gereken 5 bin 364 lirayı ödeyemedi. Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, aileyi birleştirmek için, Artvin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü talimat vererek, gerekli girişimlerin kısa sürede başlatılması istedi.

Bu arada Vali Doğanay, Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu ile temasa geçerek, konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkonsolosluk ise yaptığı araştırmada, ailenin Batum şehrinde bir apartmanın bodrum katında yaşadığını tespit etti. Annenin psikolojik sorunları nedeniyle Gürcistan’da bir hastanede tedavi gördüğünü, 5 çocuğun ise tek başlarına bir apartmanın bodrum katında hayatlarını zor şartlar altında idame ettirdikleri, bakım ve korumaya muhtaç durumda oldukları tespit edildi. Öte yandan Artvin Valiliği Türkiye’de yaşayan baba Ali Osman Dalgıç’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Dalgıç’ın İstanbul’da bir firmada tır şoförü olarak çalıştığını tespit edildiği ve trafik kazasına karşıması sebebiyle yaklaşık 3 aydır cezaevinde yattığını öğrendi. Cezasını tamamlayan Dalgıç, yaklaşık bir aydır daha önce çalıştığı firmada tır şoförü olarak çalışmaya başladığını tespit eden Artvin Valiliği telefonla irtibat sağlayarak Artvin’e davet etti.

VİZE İHLAL PARASI ÖDENDİ

Bunun üzerine Artvin Valiliği ile bazı hayırsever vatandaşların yardımıyla anne Gaprındashvili’nin “vize ihlal” parası olan 5 bin 364 lira ödenmesinin ardından yaklaşık 5 yıldır babalarından ayrı yaşamak zorunda kalan anne ve 5 çocuğu babalarına Sarp Sınır Kapısı’nda büyük bir mutlulukla babalarına kavuştu. Aileyi makamında kabul eden Vali Doğanay, “geçmiş olsun” dileklerinde bulunarak, aileye bundan sonraki yaşamlarında birliktelik ve ömür boyu sağlık, başarı ve mutluluklar diledi. Zor yıllar geçiren ailenin geçte olsa kavuşmasına çok sevindiğini belirten Doğanay, valilik her zaman yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin yanlarında olduklarını kaydederek, Dalgıç ailesine bundan sonrada manevi maddi destek vereceklerini söyledi. Yıllar sonra bir araya gelen Dalgıç ailesini, Artvin’de bir kamunun misafirhanesinde ağırladıklarını belirten Doğanay, ailenin çocukları sünnet ettirme taleplerini ve resmi nikâh için gerekli işlemleri başlatacağını kaydetti.

20 Oca 2018 - 11:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.