Bereket Ormanını şantiye yaptılar

Trabzon’un Yomra ilçesinde 28 Kasım 2017 tarihinde Emine Erdoğan adına bin fidan dikilerek oluşturulan Bereket Ormanı’na dikilen fidanlar kesildi, alan şantiye sahasına dönüştürüldü. Yomra’daki ormanın talan edilmesine tüm kurumlar sessiz kalmayı tercih ederken, duyarlı bir vatandaş ise Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığının ise olayla ilgili soruşturma başlattığı ileri sürüldü.

Ömer Sami Ergan, “Bize müsaade aldıklarını söylediler. Orman alanı olan bir yere nasıl müsaade eder, biz bunu anlayamadık. Ne yapılacağını sorduğumuzda özel bir firma tarafından şantiye binası yapılacağını söylediler. Biz orman tahrip ediliyor, diyerek suç duyurusunda bulunduk. Maalesef çalışmalar durmadı, devam ediyor.” diye konuştu. Alt geçidin yapılacağı bölgede şantiyeyi ise Mak-İş adlı bir firmanın kurduğu belirlendi.

TRABZON’UN Yomra İlçesi’nde 28 Kasım 2017 tarihinde Emine Erdoğan adına bin fidan dikilerek oluşturulan Bereket Ormanı’na dikilen fidanlar kesildi, alan şantiye sahasına dönüştürüldü.

ORMANA İŞ MAKİNASI SOKTULAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Bereket Ormanları projesini hayata geçirmiş ve bu çerçevede Trabzon-Rize Devlet Karayolu güzargahı üzerinde Yomra İlçe Merkezi çıkışında dikim alanı oluşturulmuştu.

Vatandaşların bin fidan dikilerek oluşturduğu ormana, şantiye alanını kurulması iş makinaları sokuldu. Yomra’daki ormanın talan edilmesine tüm kurumlar sesiz kalmayı tercih ederken, duyarlı bir vatandaş ise Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığın ise olayla ilgili soruşturma başlattığı ileri sürüldü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusunda bulunan Ömer Sami Ergan, “Bize müsaade aldıklarını söylediler. Orman alanı olan bir yere nasıl müsaade eder, biz bunu anlayamadık. Ne yapılacağını sorduğumuzda özel bir firma tarafından şantiye binası yapılacağını söylediler. Biz orman tahrip ediliyor, diyerek suç duyurusunda bulunduk. Maalesef çalışmalar durmadı, devam ediyor” diye konuştu. Alt geçidin yapılacağı bölgede şantiyeyi ise Mak-İş adlı bir firmanın kurduğu belirlendi.

KENDİLERİNİ SAVUNDULAR

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Dönmez ve Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş kendini savundu. O bölgenin Karayolları Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında olduğunu belirten Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Dönmez “Proje ve çalışmalar hepsi bildiğim kadarıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafında yapılıyor. Bize de bu konuyla ilgili bazı bilgiler geldi. Karayolları orada bu çalışmayı yaparken fidanların zarar görmemesi adına proje dahilinde ki, birkaç fidanı alarak başka bir alana naklediyor” dedi.

Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş “Biliyorsunuz konuyla ilgili biz basına demeç veremiyoruz. Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğimiz var. Bu konuyla ilgili faks çekerseniz, gerekli açıklama size yapılacaktır” dedi.

MAK-İŞ FİRMASI KENDİNİ SAVUNDU

Ulaştığımız Mak-İş firma çalışanı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “O bölgeye şantiye kuracağız. Yemekhanesi, yatakhanesi olan kontrolü bir şantiye binası olacak. Doğanın tahrip edilmesi söz konusu değil. Sonuçta burası devletin kendi binası da olacak. Biz burada Kaşüstü projesini yapıyoruz. ”

Filiz YILDIRIM

17 Şub 2018 - 12:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.