Berberler Odası’nda Rekabet

Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Mesut Aydın, 33 yıldır Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığını sürdüren Hayri Köksal’ın me...

Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Mesut Aydın, 33 yıldır Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığını sürdüren Hayri Köksal’ın metal yorgunluğu içinde olduğunu belirterek mevcut başkanın meslektaşlarının ihtiyaçlarını gideremediğini, bu nedenle de değişim için başkanlığa adaylığını açıkladığını söyledi. 22 yıldır berberlik yapan Mesut Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla 9 Ocak tarihinde yapılacak olan Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Başkan Adayı Mesut Aydın, “22 yıldır bu meslekte görev yapan, işletmesi bulunan biri olarak ‘Berberler ve kuaförler bize değişim gerek’ sloganıyla yola çıktık. Meslek odamızı diğer odalar içerisinde hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Mevcut başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak 33 yıl görev yapmanın getirmiş olduğu bir metal yorgunluk mevcuttur. Biz de değişim anlayışı ve meslektaşlarımızla birlikte yönetmek için aday olduk.” dedi. Mesut Aydın, adaylığına ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Meslektaşlarımızın ciddi mesleki ve sosyal sorunları vardır. Projeli bir yaklaşımla bu sorunların üzerinden gelebileceğimize inanıyorum. Ben demeyeceğiz, biz diyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin katılımcı olduğu, yeni bir ruh, yeni bir heyecanla hizmet etmek, şeffaf bir yönetim anlayışını odamıza kazandırmak için aday oldum. Sık sık meslektaşlarımızla birlikte olacağım. Demokratik tercihine saygı duyduğum meslektaşlarımı ayırmadan el ele, gönül gönüle bir seçim yapmak istiyoruz. Bu ayrımın olmadığının inşallah en güzel göstergesi seçim sonrası ilk iş olarak yapacağımız birlik ve beraberlik yemeğimiz olacaktır. Bu vesile ile gerçekleştireceğimiz berberler ve kuaförler odamızın seçimlerinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

PROJELERİNİ SIRALADI

Başkan olduğu takdirde gerçekleştireceği projelerden de söz eden Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Mesut Aydın, “Pazar günü çalışılıp çalışılmayacağı konusu da dâhil olmak üzere her türlü karar birlikte alınacaktır. Esnaf Kefalet Kooperatifi ile iş birliğine gidilip destekleyici krediler alınması sağlanacaktır. Belediyelerimizle yakın iş birliğine gidilecek, üyelerimizin mevcut durumları korunacak, aynı bölgede yeni işlerine bu anlayışla onay verilecektir. Kullandığımız araç gereçleri daha ucuz maliyetlerle siz üyelerimize ulaştırabilmek için ilgili firmalarla gerekli görüşmeler yapılacaktır. Dayanışma ve yardımlaşma fonu oluşturulacak, doğum, ölüm, hastalık günlerinde odamızın sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Odamıza yakışır şekilde ailelerimizin bizimle birlikte olduğu bir sosyal mekân yaptırılacaktır. Mülkü odamıza ait olacak bir bina görev süremiz sonuna kadar kazandırılmış olacaktır. Her yıl ailelerimizin de katıldığı geleneksel bir yemek düzenlenecektir. Sosyal aktivitelere önem verilecek, il içi ve il dışı geziler düzenlenecektir. Akademik ortamlarda eleman yetiştirme ve ustaların eksikliklerini giderme adına akademi açılacaktır. Hizmet içi kurslar düzenleyeceğiz. Meslek kültürü ve bilgisinin geliştirilmesine katkı sağlanacaktır. Halk Eğitim ve Çıraklık Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğine gidilerek eğitim kursları açılacak ve yetişen bu elemanların istihdamı sağlanacaktır. Halk Eğitim vb. kısa süreli sertifika alınarak dükkân açma ve ruhsat alma konusu yeniden değerlendirilecektir. Belediyemizle kullanılan su tarifelerinin indirilmesi için çalışma başlatılacaktır. Berberler ve Kuaförler Odamıza ait web sitesi kurulacak. Berberin ve kuaförün sesi adıyla bir gazete çıkarılacaktır.”

Gültekin SADIKOĞLU

07 Ara 2017 - 10:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Fatma - Daha bir bayan kuaförüne nasil girilir onu bilmiyorlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 10:59